HITAN SASTANAK KOBRE KOD TEREZE MEJ: Britanija na nogama posle terorističkog napada!
Foto: Reuters, Foto: Reuters

EKSPLOZIJA U METROU

HITAN SASTANAK KOBRE KOD TEREZE MEJ: Britanija na nogama posle terorističkog napada!

Planeta -

Londonska policija zvanično je proglasila "terorističkim incidentom" jutrošnju eksploziju u vozu na londonskoj metro stanici "Parsons grin", u kojoj je povređeno više osoba, a tokom popodneva će biti održan sastanak Komiteta za hitna delovanja (COBR) koji će voditi britanska premijerka Tereza Mej.

AP prenosi da je londonska policija saopštila da je "veći broj" ljudi povređen i da policijske snage zadužene za borbu protiv terorizma vode istragu.

Rojters navodi da je Mejova u saopštenju u kojem najavljuje sastanak Komiteta, poznatog kao "Kobra", navela da su joj "misli uz povređene u 'Parsons grinu' i spasilačkim službama, koje još jednom brzo i hrabro odgovaraju na teroristički incident".

Izvori iz britanskih policijskih snaga za borbu protiv terorizma kazali su "Bi-Bi-Siju" da je njihova radna pretpostavka da je jutrošnji incident na londonskoj metro stanici "Parsons grin", kada je u eksploziji povređeno više osoba, bio "terorizam".

Navodi se i da Skotland jard još nema izveštaja o postojanju druge eksplozivne naprave niti o čoveku sa nožem.

Rojters prenosi da je portparol premijerke Velike Britanije Tereze Mej saopštio da ona "dobija redovna nova obaveštenja" u vezi s onim što se dogodilo.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je za "Skaj njuz" da je "veoma važno ne iznositi spekulacije u ovom trenutku".

"Očigledno, svi bi trebalo da budu mirni i nastave da vode živote na normalan način, onoliko normalan koliko to može", kazao je Džonson.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

5 najvećih terorističkih napada koji su pogodili Britaniju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track