ŠOKANTNO! KRALJICA IMA PRIPREMLJEN TAJNI GOVOR AKO POČNE TREĆI SVETSKI RAT: Ovim rečima će se Elizabeta obratiti svetu!
Foto: AP, Foto: AP 24.6.2017

PONOVO AKTUELAN

ŠOKANTNO! KRALJICA IMA PRIPREMLJEN TAJNI GOVOR AKO POČNE TREĆI SVETSKI RAT: Ovim rečima će se Elizabeta obratiti svetu!

Planeta -

Kraljica Elizabeta ima pripremljen govor pripremljen u slučaju da počne Treći svetski rat.

Govor za kraljicu napisan je 1983. godine na vrhuncu Hladnog rata, ali se stalno ažurira kako bi odražavao trenutnu situaciju.

A kako tenzije između međunarodne zajednice i Severne Koreje rastu, pisci govora njenog veličanstva kažu da ga proveravaju, kako bi bili sigurni da je spreman.

Severna Koreja je izazvala osudu pošto je ispalila balističku raketu preko Japana i Pacifika, a nastavak provokacije izaziva strahove da je novi svetski rat neizbežan.

Kako navodi BBC, govor kraljice u tom slučaju zvučao bi ovako:

"Sada, ovo ludilo rata se još jednom širi kroz svet, a naša hrabra zemlja se mora ponovo pripremiti da preživi uprkos svemu. Nikad nisam zaboravila tugu i ponos koji sam osećala kada smo moja sestra i ja slušale našeg oca i njegove inspirativne reči onog sudbonosnog dana 1939. (na početku Drugog svetskog rata). Nijednog trenutka nisam mogla da zamislim da će i mene jednog dana zapasti ta grozna dužnost. Ali, bez obzira na to koje sve prepreke nađu ispred nas, osobine koje su pomogle da sačuvamo našu slobodu već dva puta u ovom tužnom veku će još jednom biti naša snaga".

I govoru kraljica piše i: "Moj muž i ja delimo sa porodicama širom zemlje strah koji osećamo za sinove i ćerke, muževe i braću koji su nas ostavili da bi služili svojoj zemlji."

Govor završava rečima: "Dok se trudimo zajedno da se borimo protiv novog zla, molimo se za našu zemlju i za ljude dobre volje gde god da su. Bog vas blagoslovio."

Kurir.rs/ Express.co.uk

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track