(VIDEO) NIKAD VIĐENI SNIMCI SEVERNE KOREJE: Kim Džong-un je milostiv i voli nas više od naših roditelja!
Foto: Reuters, Foto: Reuters

DECA O LIDERU

(VIDEO) NIKAD VIĐENI SNIMCI SEVERNE KOREJE: Kim Džong-un je milostiv i voli nas više od naših roditelja!

Planeta -

Uz tenzije koje su sasvim sigurno dosegle svoj vrhunac, Severna Koreja povukla je poslednji potez prema kojem je sa američkim pasošem u njihovu zemlju gotovo nemoguće ući, ali je zato novinar CNN televizije uspeo da dobije odobrenje i iz ove izuzetno zatvorene i svetu nepoznate zemlje doneo prizore i snimke koje prikazuju život stanovnika Severne Koreje.

Novinari CNN Vil Riplej, Tim Švarc i Džastin Robertson posetili su Severnu Koreju i tamo proveli 15 dana. Iako su svih 15 dana bili pod nadzorom vladinih službenika, ipak su dobili priliku da vide i uđu u neke do ustanova u koje im je do sada pristup bio zabranjen.

Po povratku su napravili dokumentarni film koji prikazuje kako izgleda život u ovoj izuzetno tajnovite zemlje u kojoj su deca o malih nogu odgajana da mrze Amerikance i Ameriku za koju kažu da je ‘zakleti neprijatelj koji želi da ih uništi i koji je spreman da ih napadne u svakom trenutku’.

I deca i oni stariji, kada im je novinar priznao da je on Amerikanac, više nisu bili toliko opušteni u razgovoru s njim, a neki su odbili da dalje govore.

Deca se od uče kako moraju da gaje osećaje prema naciji, domovini i njihovom vođi.

"On je milostiv i voli nas više od samih naših roditelja’, rekao je jedan 8-godišnjak.

Kurir.rs/ Net.hr

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja