(VIDEO) GAJILI ZMIJU U NEDRIMA: Objavljene slike londonskih bombaša, odrasli u hraniteljskoj porodici!
Foto: Printscreen Facebook

izbeglička siročad

(VIDEO) GAJILI ZMIJU U NEDRIMA: Objavljene slike londonskih bombaša, odrasli u hraniteljskoj porodici!

Planeta -

Britanski mediji objavili su snimak bezbednosnih kamera na kojima je muškarac osumnjičenog za napad u londonskom metrou u kom je povređeno 30 osoba.

Bezbednosne kamere snimile su muškarca sa kesom u kojoj je kako se pretpostavlja bila improvizovana bomba, kako napušta kuću sat i po pre napada u petak ujutro.

Policija još uvek nije komentarisala snimak ispred kuće bračnog para Penelopi i Ronalda Džounsa koji je vodio računa o 18-godišnjem Iračaninu čije ime nije saopšteno.

U međuvremenu su objavljene i slike drugog osumnjičenog 21-godišnjeg Sirijca Faruka Jahjia, uhapšenog u subotu, koji je takođe bio u hraniteljskoj porodici Džouns.

Faruk je smešten u hraniteljsku porodicu 2013. godine, kada je došao iz Sirije u Britaniju. Džounsovi su stariji bračni par veoma poštovan u Engleskoj, koji su hraniteljska porodica od sedamdesetih godina prošlog veka i do sada su primili više od 268 dece.

Lokalni londonski zvaničnik Ijan Harvi izjavio je danas da su dvojica mladića, koji su uhapšeni zbog bombaškog napada u metrou u prestonici prošle nedelje, u Veliku Britaniju stigli kao - izbeglička siročad.

Harvi je dodao da veruje da je uhapšeni 18-godišnjak kao siroče sa 15 godina stigao iz Iraka, dok za uhapšenog 21-godišnjaka smatra da se radi o siročetu iz Sirije.

Policija smatra da je glavni odgovorni za napad Iračanin (18) koji je uhapšen u luci Dover i nalazi se u pritvoru zajedno sa Farukom. Ministarka unutrašnjih poslova Ember Rad rekla je da je policija napravila značajan napredak u istrazi.

Kurir.rs/Metro

Foto printscreen Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Evo zbog čega je Zoran Marjanović odveden u pritvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track