Najnovije vesti

(VIDEO) PORTORIKO U PANICI: Uragan Marija brzinom 280 kilometara na sat ide na tu zemlju, Portorikanci se spremaju za pakao
Foto: Reuters

nevreme

(VIDEO) PORTORIKO U PANICI: Uragan Marija brzinom 280 kilometara na sat ide na tu zemlju, Portorikanci se spremaju za pakao

Planeta

Uragan Marija kreće se prema Portoriku nakon što je juče svom jačinom vetra udario u karipsko ostrvo Dominiku i iza sebe ostavio pustoš.

 

Guverner Portorika Rikardo Roselo rekao je da bi Marija mogla da udari "snagom i nasilnošću kakva nije viđena nekoliko generacija".

"Izgubićemo dosta infrastrukture u Portoriku", rekao je Roselo i dodao da će se ostrvo posle udara najverovatnije suočiti sa nestankom električne energije i komunikacija koja bi mogla da traje danima.

 

Vlasti su upozorile građane koji žive u kućama od drveta i drugog slabijeg materijala da pronađu sigurnija skloništa pre oluje.

Uragan Marija dostigao je snagu od 280 kilometara na čas, sa mogućnošću daljeg jačanja, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane u Majamiju.

 

Uragan se trenutno nalazi na 45 kilometara jugoistočno od ostrva Sent Kroj i 190 kilometara od Portorika i kreće se brzinom od 17 kilometara na čas.

Istovremeno uragan Hose oslabio je na nivo tropske oluje, ali meteorolozi narednih dana očekuju visoke talase duž američke Istočne obale.

 

Nacionalni centar za uragane u Majamiju saopštio je da je Hose oslabio na 110 kilometara na čas, kao i da se očekuje njegovo dodatno slabljenje narednih dana.

 

(Kurir.rs/Beta)

Foto Reuters

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

IRMA OJADILA FLORIDU! Evo kakav je haos napravio monstruozni uragan!

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...