Obračun na aerodromu: Policajci ubili svoje kolege
Foto: Rojters

Meksiko

Obračun na aerodromu: Policajci ubili svoje kolege

Planeta -
trojicu federalnih policajaca ubila su dvojica njihovih kolega, osumnjičena za trgovinu drogom

MEKSIKO SITI - Osumnjičeni šverceri droge otvorili su vatru na međunarodnom aerodromu u Meksiko Sitiju i ubili tri policajca, a taj deo aerodroma je satima posle jučerašnje pucnjave bio blokiran.

Uspaničeni očevici kažu da su napadači takođe nosili policijske uniforme, a Federalno odeljenje za javnu bezbednost sada istražuje da li su napadači bili bivši policajci ili lažni policajci. Kako napominje AP, kriminalci u Meksiku ponekad koriste lažne policijske uniforme.

Ubijeni policajci su otišli na aerodrom da bi "uhapsili osobe osumnjičene za povezanost sa švercom droge", kaže policija u svom saopštenju i dodaje da su osumnjičeni "kada su videli da su ih okružili federalni policajci, otvorili na njih vatru".

Dva policajca su izdahnula na licu mesta, a treći je preminuo u lokalnoj bonici od posledica zadobijenih rana. Nakon pucnjave nije uhapšen nijedan osumnjičeni, a kancelarija federalnog tužilaštva kaže da je njena jedinica za organizovani kriminal pokrenula istragu o ovom slučaju.

Aerodrom je saopštio da terminal i letovi funkcionišu normalno nakon "svađe u otvorenoj zoni", međutim taj deo aerodroma je satima nakon pucnjave bio blokiran.

Prema novim informacijama, trojicu federalnih policajaca ubila su dvojica njihovih kolega, osumnjičena za trgovinu drogom, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Meksičke vlasti su u prvi mah saopštile da su u jučerašnjem napadu stradali policajci kada su nameravali da privedu više osoba osumnjičenih za trgovinu drogom u restoranu na aerodromu.

Po najnovijim saznanjima, međutim, trojica poginulih policajaca bila su u sastavu federalne jedinice za unutrašnju kontrolu i trebalo je da na aerodromu privedu svoje korumpirane kolege u trenutku kada preuzimaju drogu od preprodavaca.

"Dvojica policajaca koja su bila predmet istrage, u tom trenutku su zapucala da bi izbegla hapšenje", piše u saopštenju Ministarstva. Osumnjičeni su snimljeni kamerama za video-nadzor aerodroma i identifikovani, ali su i dalje na slobodi, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track