Najnovije vesti

(VIDEO) DAN PRE ZAKAZANOG SMAKA SVETA, OGLASILA SE I NASA: Evo kada će nas udariti planeta Nibiru!
Foto: Profimedia

zvanično

(VIDEO) DAN PRE ZAKAZANOG SMAKA SVETA, OGLASILA SE I NASA: Evo kada će nas udariti planeta Nibiru!

Planeta

Više puta godišnje teoretičari zavere "predviđaju" smak sveta, a sve su češća verovanja da će Zemlji presuditi planeta Nibiru koja će nas udariti 23. septembra, tačnije u nedelju.

Verovali ili ne, morala je da se oglasi i NASA zvaničnim saopštenjem u kojem objašnjava (još jednom) da planeta X ili Nibiru ne postoji i samim tim ne predstavlja opasnost po Zemlju.

"Veliki broj ljudi navodno predviđa da će se 23. septembra dogoditi sudar Zemlje i izvesne planete Nibiru. Ta planeta ne postoji, samim tim ne može ni da udaru u Zemlju. U pitanju su Internet zavere i prevare za koje ne postoji činjenična osnova. Da takva planeta postoji i da zaista hrli ka Zemlji, bila bi primećena pre više od decenije i do sada bi već bila vidljiva golim okom na nebu. Nema dokaza, niti naučne osnove za ove tvrdnje", navodi NASA. Inače, planeta Nibiru je već nekoliko puta trebalo da "udari" u Zemlju – od 2003. do 2012. njen udar je najavljivan nekoliko puta, a ovo nije prvi put da je NASA morala da reaguje po ovom pitanju.

Kurir.rs / Telegraph

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...