RODITELJI PROGOVORILI O MISTERIOZNOJ SMRTI SINA: Iz Severne Koreje se vratio gluv i slep, a posle nedelju dana je umro
Foto: Reuters

ČUDAN SLUČAJ AMERIČKOG STUDENTA

RODITELJI PROGOVORILI O MISTERIOZNOJ SMRTI SINA: Iz Severne Koreje se vratio gluv i slep, a posle nedelju dana je umro

Planeta -

Oto Varmbir, američki student, umro je u junu 2017. godine, nedelju dana pošto je u komi vraćen u SAD iz severnokorejskog zatvora.

Američki predsednik Donald Tramp optužio je Pjongjang da je “mučio više nego što se može zamisliti” američkog studenta Varmbira.

Do sada nijedan američki zvaničnik nije optužio Severnu Koreju da je mučila studentu, koji je uhapšen u januaru 2016. godine i bio 18 meseci u zatvoru u toj zemlji dok nije vraćen u SAD u komi.

foto: EPA

Trampova poruka usledila je posle jučerašnjeg intervjua roditelja umrlog studenta u emisiji Foks and frends. To je bio njihov prvi intervju od smrti sina,a tom prilikom optužili su Pjongjang da je njihov sin mučen i namerno povređivan.

Pjongjang je osudio kampanju blaćenja i negirao je da je 22-godišnji Amerikanac bio mučen ili maltretiran na bilo koji način.

Oto Varmbir je umro 13. juna nekoliko dana pošto je vraćen u SAD u komi posle 18 meseci provedenih u zatvoru u Severnoj Koreji. Bio je osuđen 2016. na 15 godina zatvora s teškim radom zbog krađe propagandnog plakata tokom turističkog putovanja.

Za sada nije razjašnjeno zašto je bio u komi. Kada se vratio u SAD, bio je gluv, slep i tresao se nekontrolisano i pravio je "neljudske zvuke", rekli su njegovi roditelji.

Takođe, zubi su mu izgledali čudno, kao da im je kleštima promenjen raspored.

"Kada smo došli na aerodrom da sačekamo sina, čuli smo iz aviona neke čuden zvuke. On je imao obrijanu glavu i cev mu je virila iz nosa. Blenuo je u prazno dok se nekontrolisano tresao", kazali su u emisiji.

"Posle dva dana, dobio je visoku temperaturu. Imao je ogroman ožiljak na desnoj nozi. Uništili su ga. Severna Koreja nije žrtva, oni su teroristi", rekla je majka studenta.

Kurir.rs/Mirror Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track