OZLOGLAŠENI AL KAPONE NIČEGA SE NIJE PLAŠIO SEM JEDNOG DUHA: Vrištao bi noću i bio ubeđen da je još neko u njegovom krevetu, a evo šta je prava istina!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNA PRIČA O ČUVENOM MAFIJAŠU

OZLOGLAŠENI AL KAPONE NIČEGA SE NIJE PLAŠIO SEM JEDNOG DUHA: Vrištao bi noću i bio ubeđen da je još neko u njegovom krevetu, a evo šta je prava istina!

Planeta -

Okoreli kriminalac Al Kapone nije se plašio nikoga i ničega, sem sveta mrtvih. Zvuči neverovatno, ali poslednje dane svog života proveo je u strahu od duha po imenu Džimi.

Podsetimo se nekoliko detalja iz njegovog života. Odrastao je u Bruklinu, kao jedno od devetoro dece. Već u 14-oj godini, bio je izbačen iz škole jer je udario nastavnika u lice. Posle toga se pridružio uličnim bandama. To je bio početak jedne velike mafijaške karijere.

U trenutku smrti, Kapone je imao oko 100 miliona dolara koje je sakupio reketašenjem, iznudom, kockom i drugim kriminalnim radnjama.

Masakr koji je počinjen na Dan zaljubljenih 1929. godine najviše se vezuje za njegovo ime. Jedan od ljudi koji je ubijen tog dana bio je izvesni Džejms Džimi Klark. Nema mnogo informacija o njemu, ali se zna da je bio niže rangirani kriminalac koji je radio za mafijaša Bagsa. Inače, u pomenutom masakru ubijeno je sedam bagsovih ljudi, a iako Kapone nikada nije osuđen za to, bilo je jasno da je on naredio ubistva.

Kada je Kapone bio u zatvoru u Filadelfiji, ćelija mu je bila lepo opremljena i krajnje udobna, ali on je bio ubeđen da je u krevetu uvek neko pored njega. Drugi zatvorenici su mogli da ga čuju kako noću vrišti i da čak sa nekim razgovara.

Kada je bio oslobođen, mislio je da ga je Džimi ostavio na miru. Međutim, uvek ga je pratio u stopu. Tražio je i pomoć vidovnjaka, ali uzalud. Postao je toliko paranoičan da su telohranitelji često upadali u njegovu sobu misleći da je napadnut. Umesto toga, našli bi ga samog i preplašenog.

Nešto kasnije, osuđen je jer nije plaćao porez i završio je u Alkatrazu. Već tad je patio od sifilisa. Ponašanje mu je bilo krajnje bizarno, tako da je pušten zbog dobrog vladanja.

Umro je 1947. u 48. godini. Nije poznato da li ga je Džimi zaista proganjao ili je sve bio proizvod ludila usled sifilisa.

S obzirom na to da je Kapone zaista mislio da je uklet, izgleda da je Džimi zaista uspeo da mu se osveti.

Kurir.rs/OMG facts Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track