(FOTO,VIDEO) NJIHOVI MUŽEVI VRTE MILIONE: Evo ko su i šta rade žene svetskih bogataša
Foto: AP

bogataši i njihove dame

(FOTO,VIDEO) NJIHOVI MUŽEVI VRTE MILIONE: Evo ko su i šta rade žene svetskih bogataša

Planeta -

Prisila Čen supruga je osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga. Upoznali su se 2003. godine na Harvardu gde su zajedno studirali. Zakerberg je, prema njenim rečima, na početku bio dosta stidljiv i štreberski tip, ali da je veza ozbiljna, shvatila je kada joj je rekao "da bi radije bio s njom na sastanku nego davao ispite". Venčali su se na intimnoj ceremoniji 2012.godine. Prisila je po zanimanju pedijatar, a ozbiljno se bavi humanitarnim radom. Ona i suprug donirali su preko 1,6 milijardi dolara raznim udruženjima koje se bave obrazovanjem, naukom i brigom o zdravlju dece.

Lauren Pauel Džobs, udovica Stiva Džobsa, takođe je svoj život i zanimanje posvetila ulaganju u obrazovanje mladih, pomoć imigrantima i socijalnoj pravdi i zaštiti okoline. Posebno brine za decu koja sebi iz finansijskih razloga ne mogu da priušte fakultet. Ona i Stiv upoznali su se 1991. i zajedno imaju troje dece. Džobs je 2012. preminuo od raka gušterače.

Lusi Sautvorh supruga je suosnivača Gugla, Larija Pejdža. Doktorirala je na Stenfordu. Jedno vreme radila je sa suprugom u Guglu, ali sada kod kuće brine o njihovo dvoje dece. Iako rado izlazi, a venčanju nje i Larija prisustvovalo je 600 zvaničnika na privatnom ostrvu, o njoj se zapravo puno ne zna. Takođe dosta novca ulažu u humanitarni rad.

Talula Rilej je britanska glumica i "malo da", malo ne" žena Elona Muska. Njih dvoje su se naime uzimali i rastajali već dva puta. Upoznali su se 2008. u Londonu i uzeli u Škotskoj dve godine kasnije. Nakon dve godine braka rastali su se, a ponovno su se uzeli 2013. Godinu i po kasnije, Musk je ponovno zatražio razvod, ali ga je i povukao. Ipak, 2016. razvod je okončan...

En Vojiciki supruga je još jednog suosnivača Gugla Sergeja Brina. Završila je biologiju i genetiku na Stenfordu. Ima svoju firmu, a jedna od sestara je predsednica uprave Jutjuba. Brak sa Sergejom završio je 2015. kada je otkrila da je već dve godine vara sa jednom od zaposlenih u kompaniji.

Fabiana Flosi (37) udata je za Bernija Eklstona (83). Uzeli su se 2012. godine i o njoj se zapravo ne zna puno. Za sada deluje da su u srećnom braku.

Daša Aleksandrova Zukova bivša je partnerka Romana Abramoviča. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 9 milijardi dolara. Urednica je modnog časopisa i podržava umetnost. Sa Abramovičem je u vezi od 2006. i imaju zajedno dvoje dece. Rastavila ih je njegova opsednutost poslom i fudbalskim klubom Čelzi, kog je 2003. godine kupio za 140 miliona funti. Razveli su se 2007. u Rusiji, a Abramovič je svojoj bivšoj supruzi platio čak 150 miliona funti, što je jedna od najskupljih brakorazvodnih parnica ikada.

Mekenzi Bezos aktivistkinja i pisac udata za Džefa Bezosa, osnivača Amazona, "teškog" 40 milijardi dolara. Zalaže se za prava istopolnih parova, a napisala je i dve knjige. Uzeli su se 1993. i zajedno imaju dvoje dece.

Susan Liberman Del, supruga predsednika uprave "Della", jednog od najvećih proizvođača kompjutera na svetu. Predsednica je udruženja koja deci širom sveta slabog imovinskog stanja pomaže u obrazovanju. Par je u braku od 1989., a donirali su zajedno više 650 miliona dolara u humanitarne svrhe.

(Kurir.rs/Express.hr/M.J.Martinko)

Foto AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DOBRO SU SE UDALE: Srpkinje bogatašice svetskog ranga!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track