(UZNEMIRUJUĆE) ŠOKANTAN SNIMAK KOJI JE SVE ZGROZIO: Zatvorenici uzeli drogu koja ih je pretvorila u zombije, a drugi ih snimali i smejali se
Foto: Printscreen Dejli mejl

UŽAS U VELIKOJ BRITANIJI

(UZNEMIRUJUĆE) ŠOKANTAN SNIMAK KOJI JE SVE ZGROZIO: Zatvorenici uzeli drogu koja ih je pretvorila u zombije, a drugi ih snimali i smejali se

Planeta -

Dva zatvorenika zatvora Bakli Hol u Velikoj Britaniji snimljena su kako se nekontrolisano ponašaju pod uticajem droge. Kako prenose britanski mediji, oni su izgledali poput zombija.

Jedan muškarac je spuštenih pantalona sedeo na drugom dok su ostali zatvorenici sve snimali i navijali. Veruje se da su uzeli sintetičku zamenu za kanabis.

Video se u britanskoj javnosti pojavio posle upozorenja zvaničnika o porastu nasilja u zatvorima zbog velike raširenosti droge.

Doktor Džordž Rajan je istakao da je droga veoma dostupna zatvorenicima, a može se poprskati i po duvanu koji je njima dozvoljen.

Prema analizama urina zatvorenika u 10 ustanova širom zemlje, ustanovljeno je da je oko 8 procenata bilo pozitivno na spajs pri dolasku u zatvor, ali 16 procenata pri odlasku.

Spajs se sve više upotrebljava u zatvorima, više nego kanabis, heroin ili kokain

"Veoma je moćna droga, a jeftina zatvorenicima. Međutim, zbog svog dejstva povećava se rizik za razvoj zavisnosti", rekao je Rajan.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Printscreen Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track