(VIDEO) ŠOK DETALJI O MASAKRU U LAS VEGASU: Pucao bez prestanka 11 minuta i unapred smislio kako da prati kretanje policije
Foto: EPA, Foto: EPA

PROCURILE NOVE INFORMACIJE

(VIDEO) ŠOK DETALJI O MASAKRU U LAS VEGASU: Pucao bez prestanka 11 minuta i unapred smislio kako da prati kretanje policije

Planeta -

Policija Las Vegasa objavila je detalje masakra u kojem je ubijeno 58 osoba, navodeći da je napadač Stiven Pedok pucao na ljude između devet i 11 minuta pre nego što se ubio, kao i da je postavio kamere unutar i izvan hotelske sobe da bi mogao da prati kretanje policije.

Istražitelji su na tri lokacije, pozvezane sa Pedokom, pronašli 47 komada oružja - u hotelskoj sobi odakle je pucao, njegovoj kući i još jednom imanju.

U samoj hotelskoj sobi pronađeno je 12 pušaka koje su modifikovane tako da deluju kao automatsko oružje.

Tačnije, nađeni su uređaji za ubrzavanje oružane vatre, odnosno dva uređaja (bump-stock) koji se postave na poluautomatsko vatreno oružje pa ono radi kao automatsko.

Oružje je, kako je sinoć izjavila novinarima specijalni agent Džil Snajder, kupljeno u četiri američke države - Nevadi, Juti, Kaliforniji i Teksasu.

U njegovom automobilu pronađen je amonijum nitrat, koji se može iskoristiti za pravljenje eksploziva.

Policija je potvrdila i da su fotografije objavljene na internetu na kojima se vidi telo napadača, na podu pored dve puške i sa rukavicama na rukama, autentične, preneo je Rojtes.

Britanska agencija napominje da je policija ranije objavila da je 59 osoba ubijeno u napadu, bez napadača, ali je kasnije precizirano da je 58 ljudi ubijeno.

Policija je objavila i snimak napada koji je zabeležila kamera zakačena na uniformi policajca.

Policija je u sobu hotela u kojoj se nalazio ubica upala nakon što je Pedok izvršio samoubistvo, a u sobi je pronašla 23 komada oružja.

Policija navodi da je napadač pucao između devet i 11 minuta nakon što je policija dobila prvi poziv, dok svedoci tvrde da je pucnjava trajala od 10 do 15 minuta.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad, međutim dokaza da je Pedok bio povezan sa islamistima nema. Policija smatra da je delovao sam.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

​​Penzioner pucao na ljude u Las Vegasu?! Ovo su najnovije vesti o užasnom krvoproliću!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track