NOVI JEZIVI DETALJI UBISTVA U PODMORNICI: Kod ekscentričnog naučnika pronađen jedan ključni dokaz koji bi mogao sve da reši
Foto: Printscreen Facebook

CEO SVET BIO ZAPANJEN OVIM SLUČAJEM

NOVI JEZIVI DETALJI UBISTVA U PODMORNICI: Kod ekscentričnog naučnika pronađen jedan ključni dokaz koji bi mogao sve da reši

Planeta -

Ekscentrični danski naučnik Peter Madsen, optužen je za ubistvo švedske novinarke Kim Val koja se na njegovu podmornicu ukrcala kako bi uradili dogovoreni intervju. Međutim, još iste noći njen dečko je prijavio nestanak, a sledećeg dana Madsen je izdao poziv u pomoć jer je podmornica Nautilus tonula u danskom zalivu Koge.

Kao što smo i ranije pisali, premda je Madsen izmislio nekoliko priča nakon što je policija pronašla Kimino raskomadano telo u moru u blizini, jedna od poslednjih verzija koju je smislio bila je da je Kim Val umrla nesrećnim slučajem kada je na nju pao poklopac podmornice. Advokati preduzetnika tvrdili su da je Madsen držao teški poklopac, ali nesrećnim slučajem je izgubio kontrolu, poklopac je pao i usmrtio novinarku.

Novi dokazi

Međutim, policija je pronašla nove dokaze. U njegovoj podmornici na računaru pronađeni su snimci nasilnih ubistava žena, izneseno je na sudu u Kopenhagenu. Tužilac Jakob Buk-Jepsen je rekao da su pronašli fotografije ‘za koje pretpostavljaju da su stvarne’, a prikazuju zadavljene i obezglavljene žene.

Osim toga, obdukcija je pokazala da je Val imala 15 ubodnih rana na području grudnog koša i genitalija koje su nastale ‘oko ili neposredno nakon smrti’ što apsolutno diskredituje Madsenovu priču.

Rezultati analize DNK pronađenog pod Madsenovim noktima, na licu i vratu poklapaju se s DNK Kim Val premda je tačan uzrok smrti još uvek nepoznat.

Madsen pak, koji i dalje negira ubistvo, u suđenju je učestvovao preko video linka. Tvrdi da kompjuter u podmornici nije njegov: ‘To je samo jedan od alata u našoj laboratoriji i koriste ga svi.’ Optuženik je većinu vremena tokom suđenja bio miran, sedeo je sa rukama u krilu, a za vreme istrage i suđenja određen mu je pritvor.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track