NOVI DETALJI O MASAKRU IZ LAS VEGASA: Monstrum je pre pokolja iznajmio više soba, evo zašto!
Foto: Reuters i Printscreen/ Twitter, Foto: Reuters, Printscreen/ Twitter

SVE PLANIRAO DANIMA

NOVI DETALJI O MASAKRU IZ LAS VEGASA: Monstrum je pre pokolja iznajmio više soba, evo zašto!

Planeta -

Danima i mesecima pre nego što je izvršio najgore masovno ubistvo u modernoj američkoj istoriji, napadač Stiven Pedok iznajmljivao je hotelske sobe blizu drugih muzičkih festivala u Las Vegasu, kao i u Čikagu, saopštila je policija.

Američki mediji prenose da je Pedok rezervisao dve sobe u Čikagu sa pogledom na festival Lolapaluza, koji u avgustu svake godine okupi stotine hiljade ljudi, prenosi Glas Amerike.

Pedok, međutim, nije odseo u sobama, niti se zna da li je bio u Čikagu tog vikenda, izveštava portal TMZ.

Pod Pedokovim imenom, takođe su rezervisane sobe u zgradi u Las Vegasu sa pogledom na festival alternativne muzike, nedelju dana pre nego što je održan koncert kantri muzike kada je usmrtio 58 ljudi, saopštio je šerif policije Las Vegasa Džozef Lombardo.

Zaposleni u hotelu Mendelej bej, iz kojeg je Pedok pucao na publiku, pre nego što je izvršio samoubistvo, naveli su da je napadač tražio sobu na višem spratu, sa pogledom na muzički festival "Route 91 Harvest".

Istražitelji u SAD i dalje pokušavaju da utvrde motiv za masakr.

Predsednik Donald Tramp posetio je u sredu Las Vegas, gde se sastao sa porodicama žrtava, policijom i pripadnicima hitnih službi.

Tramp je pohvalio radnike hitnih službi i medicinsko osoblje zbog reakcije na masakr u nedelju.

"Danas sam bio svedok neverovatnog profesionalizma. Zbog toga smo ponosni što smo Amerikanci", rekao je americki lider koji je u četvrtak tvitovao da je "bilo izvanredno posetiti Las Vegas i sastati se sa policijom, lekarima i žrtavama", uz poruku da ih nikada neće zaboraviti.

U međuvremenu, šerif policije Las Vegasa rekao je da je sada ključno razgovarati sa svima koji su poznavali napadača Stivena Pedoka, da bi se utvrdilo da li je imao saučesnike u napadu.

Takođe je dodao da je Pedok decenijama živeo "tajnim životom" i da je godinama dobro sakrivao svoje aktivnosti. Šerif je naveo i da tragovi u hotelskoj sobi, iz koje je napadac pucao, ukazuju na to da je planirao da pobegne posle napada. Pedok je izvršio samoubistvo pre nego što je policija upala u sobu.

U napadu je ubijeno 58 osoba, dok je broj povređenih smanjen sa više od 500 na 489, zato što su pojedine žrtve dva puta bile na spisku ranjenih.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters i Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track