Najnovije vesti

ZAPLENA KOD KARIBA: Saša Kovačević pao sa 400 kila kokaina
Foto: Printscreen CdM

Droga na jedrilici

ZAPLENA KOD KARIBA: Saša Kovačević pao sa 400 kila kokaina

Planeta

Droga velike čistoće, čija bi vrednost na crnom tržištu dostigla 184 miliona evra, pronađena je na brodu koji su Kovačević i jedan Italijan koristili za iznajmljivanje turistima

Lisabon - U velikoj akciji pod nazivom „Okeanska trka“ portugalska policija je na jednoj jedrilici u blizini Kariba zaplenila 400 kilograma kokaina visoke čištoće i uhapsila jednog Italijana, kao i čoveka pod imenom Saša Sale Kovačević (45).

Sale Kovačević, kako su preneli mediji, ima crnogorski pasoš, ali se još uvek čeka potvrda da li je reč o čoveku s tim imenom ili je koristio falsifikovane isprave. Njegova fotografija, kao i otisci prstiju biće poslati crnogorskoj i srpskoj policiji.

- Ovo je najveća zaplena droge u Portugalu. Policija je procenila da 400 kilograma kokaina visokog kvaliteta na crnom tržištu vredi 184 miliona evra. Jedrilica je praćena tokom plovidbe Atlantskim okeanom i zaustavljena je kad je ušla u portugalske vode. U akciji je učestvovala i portugalska specijalna policija, ali i vojska, mornarica i vazduhoplov - otkrili su mediji.

Brod „Gioia“, kako prenose, registrovan je u Trstu i imao je više vlasnika, čija imena nisu otkrivena.

- Istraga je u toku i još uvek se proverava da li su vlasnici jedrilice bili povezani sa Italijanom Faustom Orom (58) i Kovačevićem, koji su na njoj uhapšeni. Reč je o međunarodnoj kriminalnoj grupi i još uvek se radi na otkrivanju svih njenih članova - pišu portugalski mediji.

Italijan, s kojim je uhapšen Kovačević, u Đenovi je bio poznat pod nadimkom Kovač. Policija smatra da su on i Kovačević bili samo kuriri.

- Droga je najverovatnije kupljena u Južnoj Americi, odakle je jahta i plovila, i nije mogla biti plaćena manje od 20 miliona evra. Verujemo da je čovek koji je uhapšen pod imenom Kovačević zapravo na brodu bio u ime kupca i da je on kontrolisao pošiljku. U prvom trenutku policija je pronašla tek nekoliko kilograma kokaina. Tek kada je jedrilica prebačena u luku, otkrivena je ogromna količina, koja je bila dobro skrivena u plastičnim vrećama u prtljažniku - otkrili su istražitelji koji su radili na slučaju.

Često ime kod kriminalaca

I GAVRIĆ SE ZVAO SAŠA KOVAČEVIĆ

Dobrosav Gavrić, za kojim je Srbija raspisala Interpolovu poternicu zbog presude kojom je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana uhapšen je u Kejptaunu kao Saša Kovačević. U martu 2011. policija je posle jedne pucnjave kod njega pronašla pet grama kokaina i dokumenta na ime Saša Kovačević.

Kurir / E.K.

Foto: Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...