Najnovije vesti

(VIDEO) BOGATSTVO JE POČEO DA STVARA PRE PUNOLETSTVA: Ovo je najmlađi svetski milijarder!
Foto: Wikipedija

Nije zakerberg

(VIDEO) BOGATSTVO JE POČEO DA STVARA PRE PUNOLETSTVA: Ovo je najmlađi svetski milijarder!

Planeta

Džon je svega dva meseca mlađi od osnivača "Snepčeta" Evana Špigela. U saradnji sa dve godine starijim bratom Patrikom, Džon je osnovao softversku platformu "Strajp" u San Francisku koja omogućava onlajn plaćanja. Džon i Patrik su dvojica od ukupno četiri samostalnih milijardera u svojim dvadesetim godinama. Godine 2007., kada je imao svega 17 godina, Džon je osnovao mrežni sistem za upravljanje aukcijama "Šapa", koji je godinu dana kasnije prodao za pet miliona dolara.

Nakon toga upisao je fiziku na Harvardu od koje je brzo odustao, da bi 2011. godine, dok je još bio student, počeo sa bratom da radi na "Strajpu".

"Strajp“ je do sada prikupio više od 450 miliona dolara od investitora, uključujući Vizu, Amerikan Ekspres i Elona Maska. Danas vredi više od 9.2 milijarde dolara.

Kao savet koji bi dao svom mlađem sebi, iako je još uvek mlad, Džon je istakao: "Ljudima je lako da razmišljaju o najboljim mogućnostima. Ja mislim da to uopšte nije tačno. Moj savet mlađem sebi bi bio: 'ne budi previše ok sa načinom na koji svet funkcioniše i umesto toga gledaj to kao prilike“. "Na primer, mislim da niko nije zadovoljan mobilnim provajderom. Ukoliko bi se pojavio bolji provajder, mislim da niko posebno ne bi bio iznenađen“.

Kurir.rs/Independent

Foto: Vikipedija

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...