MOSKVA OŠTRO REAGUJE: Skidanje zastava je grubo vređanje Rusije!
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Zaharova iskazala nezadovoljstvo federacije

MOSKVA OŠTRO REAGUJE: Skidanje zastava je grubo vređanje Rusije!

Planeta -

Moskva je uložila odlučan protest Vašingtonu u vezi sa uklanjanjem zastava Ruske Federacije sa diplomatske imovine u SAD, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Juče smo saznali da je došlo do nove, mogu i zvanično da izjavim, neprijateljske akcije američkih vlasti protiv naših diplomatskih institucija. Sa zgrada trgovinske misije Rusije u Vašingtonu i Generalnog konzulata u San Francisku, koje su prethodno oduzeli agenti američkih obaveštajnih službi, skinute su ruske zastave“, izjavila je Zaharova na redovnom brifingu.

Prema njenim rečima, Moskva smatra ovaj incident „grubim vređanjem državnog simbola Rusije“. „Već smo uložili protest Sjedinjenim Američkim Državama. Naravno, ruska strana nije dala nikakvu saglasnost za skidanje zastava“, naglasila je ona.

Moskva će razmotriti kako da odgovori na korake SAD u vezi sa ruskom diplomatskom imovinom u Sjedinjenim Američkim Državama, rekla je Zaharova.

Ona je dodala da Vašington svesno uništava odnose sa Moskvom.

„Stiče se utisak da su američke političke snage, naravno, ne sve, ali jedan broj, potpuno prožete rusofobijom i deluju u dogovoru sa obaveštajnim službama i namerno iz sve snage uništavaju odnose između dve zemlje“, naglasila je Zaharova.

„Možda to rade namerno da bi stvorile nepovoljnu osnovu za početak rada novog američkog ambasadora Džona Hantsmana u Rusiji“, dodala je Zaharova.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

(Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja