(VIDEO) SIN UBIJENE NOVINARKE TEŠKO OPTUŽUJE: Moju majku je ubila mafijaška država!
Foto: Reuters 16.10.2017

iskreno

(VIDEO) SIN UBIJENE NOVINARKE TEŠKO OPTUŽUJE: Moju majku je ubila mafijaška država!

Planeta -

Sin malteške novinarke Dafne Karuane Galicije, koja je ubijena u napadu bombom podmetnutom ispod njenog automobila, osudio je danas ono što je nazvao "mafijaškom državom".

Galicija (53), koja je ubijena juče u eksploziji koja se dogodila ubrzo nakon što je izašla iz kuće, bila je poznata po blogu u kojem je najviše političare optuživala za korupciju.

"Moja majka je ubijena zato što je stala između vladavine prava i onih koji su pokušali da je prekrše", rekao je danas njen sin Metju, koji se nalazio u blizini njenog automobila u trenutku kada je eksplodirao, prenosi Bi-Bi-Si.

U iscrpnoj poruci objavljenoj na Fejsbuku nekoliko sati nakon što je pokušao da spase svoju majku iz automobila u plamenu, on je optužio maltešku policiju da je nesposobna, a vladu da primenjuje "nekažnjivost".

"Kada su državne institucije nesposobne, poslednja osoba koja ostaje na nivou je često novinar", napisao je Metju Karuana Galicija, koji je takođe novinar.

On je, takođe, kritikovao sliku Malte kao liberalne zapadne zemlje.

"Da, evo gde smo: ovo je mafijaška država u kojoj sada možete promeniti pol ili lični dokument (hvala bogu na tome), ali gde će vas razneti u komade zbog toga što izražavate svoje osnovne slobode", zaključio je sin ubijene novinarke.

Ona je poznata po svojim blogovima u kojima je optuživala malteškog premijera Džozefa Muskata i njegove ljude za korupciju.

Muskat je juče osudio njeno ubistvo i nazvao ga "varvarskim činom", a bezbednosnim službama je naredio da ulože maksimum kako bi uhvatili odgovorne za ubistvo.

"Svi znaju da je Karuana Galicija bila moja najoštrija kritičarka, ali politički i lično, niko ne može da ima opravdanje za taj varvarski čin", rekao je Muskat.

U svom poslednjem blogu, objavljenom sat vremena pre ubistva, Karuana

Galicija je ponovila navode da je Muskatov šef kabineta bio lopov, koji je iskoristio svoj uticaj da se obogati.

"Lopovi su svugde. Situacija je očajna", napisala je ona.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV UŽIVO! Saslušani studenti u Prekšajnom sudu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track