AMERIČKI NOSAČ AVIONA DOPLOVIO DO KOREJE! PJONGJANG PRETI: Čeka vas nezamisliv napad kad se najmanje budete nadali!
Foto: Reuters, Foto: Reuters

ESKALACIJA TENZIJA

AMERIČKI NOSAČ AVIONA DOPLOVIO DO KOREJE! PJONGJANG PRETI: Čeka vas nezamisliv napad kad se najmanje budete nadali!

Planeta -

Pjongjang je zapretio Vašingtonu "nezamislivim" napadom u trenutku kad se najmanje bude nadao, javila je južnokorejska agencija Ronhap, pozivajući se na saopštenje Centralne telegrafske agencije Koreje, u kontekstu manevara južnokorejske i američke vojske na čelu sa nosačem aviona "Ronaldom Reganom" koji se održavaju nedaleko od Korejskog poluostrva.

Sjedinjene Američke Države su severnokorejskoj obali približile "glavne mete" Severne Koreje.

"Što je najgore, SAD su nam direktno pred nos postavile mete koje smo odredili kao glavne. Treba da znaju da će se suočiti sa nezamislivim napadom u neočekivanom trenutku“, naglašava se u saopštenju.

Nosač aviona američke Ratne mornarice izvodi vojne vežbe sa južnokorejskim ratnim brodovima u blizini Korejskog poluostrva.

U manevrima će učestvovati američki razarači "Štetem" i "Mastin", kao i avijacija dveju država. Američka i južnokorejska vojska će vežbati otkrivanje i presretanje balističkih raketa lansiranih sa teritorije Severne Koreje.

Situacija na Korejskom poluostrvu je eskalirala poslednjih meseci, posebno nakon što je u julu Pjongjang dva puta testirao interkontinentalne balističke rakete.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track