(FOTO) HTELI SU DA SE NAŠALE, PA IH JE I MINISTAR ISPROZIVAO: Zbog par slika ova grupa muškaraca je proglašena idiotima veka!
Foto: Facebook

ČEKA IH I NOVČANA KAZNA

(FOTO) HTELI SU DA SE NAŠALE, PA IH JE I MINISTAR ISPROZIVAO: Zbog par slika ova grupa muškaraca je proglašena idiotima veka!

Planeta -

Grupa muškaraca proglašena je "idiotima veka" nakon što su fotografisani unutar klopke za krokodile u severoistočnoj Australiji.

Ministarstvo zaštite životne sredine i kulturne baštine australijske savezne države Kvinslend navodno je pokrenulo istragu jer želi da sazna ko je ugrozio funkcionalnost klopki postavljenih u marini Port Daglas.

Klopke su postavljene u tom području nakon što je krokodil dugačak 4,3 metra pre dve nedelje navodno ubio 79-godišnju En Kameron.

"Ovakve klopke se postavljaju u područjima gde postoji problem s krokodilima i specijalno su dizajnirane da ih privuku", rekla je portparolka ministarstva.

"Ugrožavanje klopke može biti vrlo opasno, nezavisno o tome nalazi li se krokodil u blizini ili ne. Ne preterujemo kada kažemo da ugrožavanje funkcionalnosti klopke za krokodile može biti opasno po život", dodala je.

Muškarci koji su uplivali u zamku za krokodile našli su se na meti kritika korisnika društvenih mreža i mogli bi potencijalno da budu kažnjeni s 15.000 američkih dolara za svoje ponašanje.

Gradonačelnika Port Daglasa Džulija Leu rekla je da ju je ponašanje tih pojedinaca apsolutno šokiralo. "To je bilo neverovatno glupo i opasno. Pitam se da li se takmiče za nagradu idiota godine ili veka", rekla je Leu.

Ministar zaštite životne sredine Stiven Majls rekao je da čin mladića koji su uplivali u zamku za krokodile jedan od najglupljih koje je video.

"Imate odrasle ljude koji plivaju u klopci za krokodile. Ta klopka je tamo zato što sumnjamo da u okolini plivaju krokodili. Sama klopka je opasna, a cela situacija bi mogla da postane još opasnija u slučaju da se krokodil pojavi", rekao je Majls i dodao da se svi koji imaju dodatne informacije o incidentu jave ministarstvu.

Kurir.rs/Jutarnji.hr Foto: Facebook/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kad je KROKODIL ZGRABIO GNUA, svi su ga otpisali, a onda iz reke IZRANJAJU SPASIOCI OD TONU I PO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track