KLINTON IZGUBIO KOMPAS: Bivši predsednik SAD optužio Rusiju za napad na čitav američki sistem
Foto: Fonet

Ko im kaže?

KLINTON IZGUBIO KOMPAS: Bivši predsednik SAD optužio Rusiju za napad na čitav američki sistem

Planeta -

Bivši američki predsednik Bil Klinton izjavio je da Rusija „napada čitav sistem“ Sjedinjenih Američkih Država, saopštila je televizija „Si-Bi-Es njuz“.

„Imamo probleme. Politički kurs Severne Koreje je ozbiljna stvar. Rusija, koja napada čitav naš sistem, takođe je ozbiljna stvar“, rekao je Klinton tokom izborne kampanje demokratskog kandidata Fila Marfija za guvernera države Nju Džerzi.

Televizija navodi da je Klinton takođe pokrenuo pitanje dokaza „mešanja Rusije“ u američke predsedničke izbore 2016. godine i kako je to moglo da utiče na ishod izbora.

„Ono što oni zapravo pokušavaju da urade nije samo pobeda na jednim izborima. Ono što zaista pokušavaju da urade toliko mnogo će zaprljati izvore informacija, da će prestati da postoji razlika između činjenica i fikcije, istine i laži“, izjavio je 42. američki predsednik.

Ranije su američke specijalne službe optužile Rusiju za hakovanje kompjutera Nacionalnog komiteta Demokratske partije Sjedinjenih Američkih Država. Na osnovu toga došli su do zaključka o „mešanju Rusije“ u izbore, a mediji su optužili republikanskog predsednika Donalda Trampa za „zaveru sa Rusijom“. Moskva je više puta odbacivala te optužbe, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao ih je „apsolutno neosnovanim“.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

(Foto: Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivni izveštaj DB: Arkan pravio haos u Beogradu po nalogu crnogorske tajne službe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track