MEDIJSKI RAT U KATALONIJI: Madrid tvrdi da je Puđdemon sklonio suprugu i ćerke u Rumuniju, Katalonci demantuju
Foto: AP

Šta je istina?

MEDIJSKI RAT U KATALONIJI: Madrid tvrdi da je Puđdemon sklonio suprugu i ćerke u Rumuniju, Katalonci demantuju

Planeta -

Marčela Topor, supruga katalonskog lidera Karlesa Puđdemona, navodno je pobegla u svoju rodnu Rumuniju sa njihove dve ćerke zbog straha za sopstvenu bezbednost, objavili su pojedini španski mediji.

Navodi se da je Toporova u dogovoru sa mužem napustila zemlju jer je situacija u regionu sve napetija.

"Karles i Marčela stanuju u vili koju danonoćno čuva katalonska policija Mosos d'Eskvadra. Međutim, Marčelu i decu niko nije video već nedelju dana. Priča se u kraju da je sa ćerkama pobegla kod roditelja u Rumuniju, gde će ostati dok se ne smiri situacija u zemlji. Uplašila se da bi neko mogao da je napadne ili naudi njenoj deci pošto je Karles postao nepoželjna ličnost u Španiji", navodno je rekao komšija.

foto: Profimedia

Međutim katalonski mediji odlučno demantuju ove tvrdnje i navode kako se podmeću lažne informacije kako bi se uneo nemir među građane ove regije

Inače, Toporova radi kao urednica magazina i portala "Catalonia today", čije se kancelarije nalaze u Đironi. Ona je i voditeljka emisije "Catalan conections", koju vodi na engleskom jeziku na jednoj privatnoj televiziji. Pudždemona je upoznala pre 20 godina dok se bavila glumom i sa svojom trupom gostovala u Đironi. On je toliko poludeo za njom da ju je ubrzo posetio u njenom rodnom gradu Jaši u Rumuniji. Dve godine kasnije ju je zaprosio. Venčali su se 2000. u španskom letovalištu Kosta Brava.

(Kurir.rs/Vanitatis)

(Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KATALONIJA PROGLASILA NEZAVISNOST! Špansku pokrajinu čekaju različiti scenariji i svi su napeti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track