Najnovije vesti

MOSKVA O KRIZI U ŠPANIJI: Naš stav o Kataloniji ostaje nepromenjen
Foto: Profimedia

Insistiranje na dijalogu

MOSKVA O KRIZI U ŠPANIJI: Naš stav o Kataloniji ostaje nepromenjen

Planeta

Stav Moskve o pitanju Katalonije ostaje nepromenjen i dosledan, izjavila je za Sputnjik portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Naš stav prema ovom pitanju je dosledan i nije se promenio. On je više puta objavljen na sajtu Ministarstva spoljnih poslova“, odgovorila je Zaharova na pitanje o odluci katalonskih vlasti da proglase nezavisnost.

foto: Profimedia

„Mi smo ovaj stav davali i pre referendumom, tokom referenduma i odmah nakon referenduma, kao i više puta kada su Madrid i regionalni predstavnici preduzimali odgovarajuće korake. Želim još jednom da naglasim, naš stav se nije promenio“, rekla je Zaharova.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da, rukovodeći se osnovnim principima međunarodnog prava, smatra događaje u Kataloniji unutrašnjom stvari Španije. Moskva je takođe izrazila nadu da će se situacija rešiti dijalogom strogo u okvirima španskog zakona „u interesu jedinstvene i prosperitetne Španije uz poštovanje garancija prava i sloboda svih građana ove zemlje“.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

(Foto: Profimedia)

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kada će se Zoran Marjanović venčati sa ljubavnicom u CZ-u!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...