(FOTO, VIDEO) TOLIKO ME JE BOLELO, KRICI SU ISPUNJAVALI SOBU: Sara otkriva pakao mračnog kulta u koji je upala unuka princeze Karađorđević
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

JEZIVO SVEDOČENJE

(FOTO, VIDEO) TOLIKO ME JE BOLELO, KRICI SU ISPUNJAVALI SOBU: Sara otkriva pakao mračnog kulta u koji je upala unuka princeze Karađorđević

Planeta -

Posle saznanja da je Indija Oksenberg, unuka srpske princeze Jelisavete Karađorđević, upala u kandže mračnog kulta Nekseum, oglasila se glumica Sara Edmonds koja je uspela da se izvuče iz misteriozne sekte.

Kako piše "Njujork tajms", Edmondsonova, koja živi u Vankuveru, gde je pomagala razvitak sekte u tom delu Kanade, bila je oduševljena kada je Loren Salzman, članica ovog kasnije ozloglašenog društva, stigla u njen grad kako bi održala nekoliko radionica.

Kao uslov da budu primljene, od članica tražilo se da svom regrutu – ili "gospodaru" kako su ga zvale, proslede fotografije obnaženog tela i drugi kompromitujući materijal. Sem toga, bile su upozorene da bi takav "zalog" mogao biti javno objavljen ukoliko se tajnost grupe dovede u pitanje.

Edmonds je potvrdila kako žene u grupi imaju veoma ograničena prava, poput onih da im, recimo, nije dozvoljeno da pojedu više od 800 kalorija dnevno, kako bi fizički bile atraktivne Rejnijeru.

Sara je ispričala kako je njoj grupa predstavljena kao dobar put za žene koje žele da prevaziđu svoje slabosti, za koje Ranijer tvrdi da muče lepši pol, poput preterane emotivnosti, nepoverljivosti i identifikovanja kao žrtve.

Edmonds je u grupi imala i gospodara kome je morala da služi kao rob i da mu se stalno javlja preko poruka. "Dobro jutro, M" i "Laku noć, M" je bio deo njene svakodnevnice i te poruke je morala da šalje svom gospodaru.

Kad je trebalo da prođe kroz proces inicijacije rečeno joj je da će dobiti malu tetovažu. Ona se skinula i legla na sto, ali nije dobila tetovažu, već je bila žigosana simbolom širokim oko pet centimetara, koji prikazuje inicijale Kita Ranijera.

Naime, svakoj ženi naređeno je da se svuče i legne na masažni krevet, dok su joj njih tri držale noge i ramena. Prema svedočenjima, Salzmanova ih je navodila da izgovaraju bizarnu frazu "Gospodare, molim te, markiraj me, bila bi mi čast".

Ceo proces je trajao oko 20-30 minuta, i bio izuzetno bolan.

Izvesna doktorka koja se tu zadesila potom je u ruke uzimala aparaturu za spaljivanje rana da bi na telima budućih članica napravila žig kvadratastog simbola prečnika oko pet centimetara ispod kuka svake žene. Takav bolan čin trajao bi između 20 i 30 minuta, a prigušeni krici i miris paljevine ispunjavao bi sobu satima.

"Plakala sam sve vreme, imala sam utisak kao da sam iskočila iz sopstvene kože", priseća se Edmondsonova.

foto: Youtube/Printscreen

Svaki član grupe je morao da se zakune da će sve što se dešava unutar nje ostati tajna. Razlog za to je i to što je svako ko je hteo da uđe u grupu morao prvo da ispriča o sebi nešto poražavajuće i sramno.

Nakon dugog perioda torture, glumica je konačno počela da se izvlači iz kandži tajnog društva. Njen suprug Entoni, koji je takođe bio član sekte, saznao je o procesu utiskivanja žigova i pridružio joj se u želji za napuštanjem grupe.

foto: Youtube/Printscreen

Ipak, pre toga Entoni je otišao do jedne od ispostavi sekte tražeći novac za koji je tvrdio da mu to društvo duguje. Sa sobom je poneo mobilni telefon, na kojem je uključio diktafon kako bi snimio svoju konverzaciju sa članovima.

Kako se na snimku čuje, na njegovu konstataciju da je žigosanje njegove supruge kriminalni čin, ženski glas (za koji on tvrdi da je Lorenin) mirno odgovara sa "Mislim da niste otvoreni za razgovor".

U potrazi za pravdom više bivših članova sekte zatražili su od državnih vlasti da istraže aktivnosti grupe, ali nadležne službe odbile su da se pozabave ovim pitanjem. Među njima bila je i Sara, koja je u julu podnela pritužbu ministarstvu zdravlja u Njujorku protiv Danijel Roberts, licencirane osteopatkinje i sledbenice Kita Ranijera, koja je vodila pomenuti proces žigosanja.

Kurir.rs/ Dejli mejl/ Njujork tajms

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Seksualnost, nacizam i sekte: Ove zvezde su decenijama vodile dvostruki život

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track