(FOTO, VIDEO) KRVAVA SUBOTA U SOMALIJI: 18 mrtvih u eksploziji auto bombe, teroristi rafalima rešetali po hotelu!
Foto: Youtube screenshot/somali cable

jezivo

(FOTO, VIDEO) KRVAVA SUBOTA U SOMALIJI: 18 mrtvih u eksploziji auto bombe, teroristi rafalima rešetali po hotelu!

Planeta -

Najmanje 18 osoba je poginulo, a više od 30 povrđeno je danas, kada je bombaš samoubica aktivirao automobil bombu ispred popularnog hotela u glavnom gradu Somalije, saopštila je policija.

Policija je navela da se još čuje pucnjava u unutrašnjosti hotela Nasa-Hablod, koji je blizu predsedničke palate u Mogadišu i čiji su česti gosti političari i drugi pripadnici somalske elite. Kkako javlja Sputnjik grupa terorista upala je u hotel i otvorila vatru nedugo posle eksplozije. Nekoliko minuta kasnije čula se još jedna eksplozija u istoj oblasti.

Današnje eksplozije usledile su svega dve nedelje posle najvećeg bombaškog napada zabeleženog u Somaliji, u kojem je poginulo više od 350 ljudi i ranjeno više od 400, u eksploziji kamiona bombe u prometnoj ulici Mogadiša.

Ekstremistička grupa Al Šabab često izvodi napade u Mogadišu, a za sada niko nije preuzeo odgovornost za današnji.

Od bombaškog napada pre dve nedelje, predsednik Somalije Moamed Abdulahi Mohamed posećuje zemlje u regionu, tražeći veću pomoć u borbi protiv grupe Al Šabab.

Snage multinacionalne Afričke unije broje 22.000 vojnika u Somaliji, a njihovo povlačenje se očekuje do kraja 2020. godine, posle čega bi za bezbednost zemlje trebalo da bude odgovorna somalska vojska.

Kurir.rs/Beta AFP

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo zbog čega je pijani vozač jutros gazio ljude u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track