DOŠAO PO OTKAZ: Katalonski ministar ušao u svoju kancelariju, policija ga izvela napolje
Foto: EPA

Povuci, potegni

DOŠAO PO OTKAZ: Katalonski ministar ušao u svoju kancelariju, policija ga izvela napolje

Planeta -

Član raspuštene katalonske vlade Džosep Raul odbacio je danas odluku o otpuštanje jer je došao na posao i postavio na društvenu mrežu fotografiju iz kabineta, javlja AP.

"U kancelariji, praktikujući odgovornosti koje nam je poverio narod Katalonije", objavio je Raul na Tviteru iznad fotografije u kabinetskoj fotelji.

Raul je bio visoki zvaničnik za teritorijalna pitanja u Kataloniji.

Dvojica policajaca ušla su u zgradu u centru Barselone i posle nekoliko minuta izašli iz nje sa Raulom, koji je novinarima i pristalicama rekao da će nastaviti da radi.

Španske vlasti saopštile su da je otpuštenim katalonskim zvaničnicima dozvoljeno da dođu po svoje stvari u službenim prostorijama, ali da im je zabranjeno da obavljaju bilo kakve službene dužnosti.

Ukoliko pokušaju da vladaju, 12 članova bivšeg kabineta regionalne vlade, uključujući i lidera Karlesa Puđdemona, rizikuju da budu optuženi zbog uzurpiranja tuđih funkcija.

Katalonski parlament izglasao je u petak nezavisnost, nakon čega je španski Senat odobrio vladi premijera Marijana Rahoja da uspostavi direktnu kontrolu Madrida nad Katalonijom.

Pored toga što je raspustio vladu Katalonije, španski premijer Marijano Rahoj je raspustio i regionalni parlament i zakazao regionalne izbore za 21. decembar.

(Kurir.rs/Tanjug)

(Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track