TRAMPOV SARADNIK PRIZNAO KRIVICU: Lagao agentima FBI o vezama sa Rusima!
Foto: Tviter/Seth Abramson

džordž papadopulos

TRAMPOV SARADNIK PRIZNAO KRIVICU: Lagao agentima FBI o vezama sa Rusima!

Planeta -

Bivši Trampov savetnik za kampanju Džordž Papadopulos priznao je krivicu u istrazi o mešanju Rusije u izvore u SAD koju vodi specijalni istražitelj Robert Mjuler. On je priznao da je lagao agente FBI u vezi sa tim slučajem, prenosi AP.

Kako su ranije mediji izvestili Papadopulos je navodno poslao imejl vodećim članovima Trampovog izbornog štaba u martu 2016, koji se odnosio na organizovanje sastanka s Rusima. Izvori navode da je u predmetu dopisa pisalo: “Sastanak sa ruskim rukovodstvom - uključujući i Putina”.

Prema njihovim rečima, članovi izbornog štaba odbacili su predlog, ali je Papadopulos, uprkos tome, mesecima slao mejlove drugim članovima izbornog štaba koji se odnose na mogućnost organizovanja sastanka s Rusima, preneo je "Vašington post".

"Putin želi da ugosti Trampov tim kada to bude zgodno", napisao je Papadopulos u imejlu 27. aprila tadašnjem šefu kampanje Koriju Levandovskom, prenosi je ovaj list.

U istrazi američkog Kongresa o mešanju Rusije u izbore u SAD ispostavilo se da je niz drugih članova Trampovog izbornog štaba sugerisalo kontakte sa Rusima.

Kurir.rs/AP

Foto: Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track