EVO ŠTA U RUSIJI NIKAKO NE TREBA URADITI: Votku nikada ne odbijajte, a evo i zašto!
Foto: Profimedia

KRATKI BONTON ZA POSETU NAJVEĆOJ ZEMLJI NA SVETU

EVO ŠTA U RUSIJI NIKAKO NE TREBA URADITI: Votku nikada ne odbijajte, a evo i zašto!

Planeta -

U većini turističkih vodiča može da se pronađu informacije o tome šta obavezno treba da vidite i uradite kada posetite Rusiju.

Ali ima i druga strana medalje i treba znati šta nije preporučljivo, odnosnošat ne biste trebali nikada da radite u najvećoj zemlji na svetu Rukovanje s rukavicama na rukama u Rusiji se smatra izuzetno nepristojnim. Zato uvek skinite rukavice pre rukovanja bez obzira na to koliko je hladno.

foto: Profimedia

"Poslednja majica", je ruska izreka koja govori o tome da kada primite nešto trebate da uzvratiti nečim. Rusi su darežljivi bez obzira na to koliko malo ili puno imali. Imajte to na umu.

Dok su šale o političarima, rasi, religiji i seksualnoj orijentaciji u Rusiji potpuno ok, vicevi na račun porodice smatraju se uvredljivim. Zato, ne spominjite ničiju majku, oca, sestru ili brata, ako ne želite da osetite hladne zime Sibira.

foto: printscreen Sputnjik njuz

Ako se vozite javnim prevozom i vidite da starija osoba stoji dok vi sedite, u znak poštovanja morate ustati i prepustiti joj svoje mesto. Naravno, to važi i svuda u svetu... U Rusiji je običaj da onaj ko zove na večeru mora da plati račun. Zato neka vam ne pada na pamet da delite račun za večeru, ako ste zvali prijatelje u provod. Naravno, osim ako ne želite da sa nima završite zauvek.

foto: Profimedia

Rusi veruju da donosi nesreću, ako nekome poklonite prazan novčanik. Zato imajte na umu, ako nekom Rusu poklanjate novčanik ili torbicu, da stavite neštositno unutra za sreću.

Rusi čuvaju svoj osmeh za prijatelje i porodicu. Smejanje nepoznatim osobama ibez razloga može se smatrati uvredljivim, posebice u javnom prevozu. Nikad ne znate kako će se protumačiti vaš osmeh, pa je bolje ne šaliti se.

foto: printscreen wannabemagazine.com

Istina je da Rusi vole da popiju, ali nisu zato svi alkoholičari. Većina njih drži flašu votke u kući samo za slavlja. Ako vas ponude, nikako nemojte da odbijete jer je to znak dobrodošlice...

Kurir.rs/dnevnik.hr

Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EVO ŠTA U RUSIJI NIKAKO NE TREBA URADITI: Votku nikada ne odbijajte, a evo i zašto!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track