ZAGRMELA RUSKA VOJSKA: Naše nuklearne rakete će razoriti svakog neprijatelja!
Foto: AP, Foto: AP

NAČELNIK GENERALŠTABA PORUČIO

ZAGRMELA RUSKA VOJSKA: Naše nuklearne rakete će razoriti svakog neprijatelja!

Planeta -

Ruske nuklearne strateške snage opremljene su najmodernijim naoružanjem i mogu garantovano nanesu nenadoknadivu štetu bilo kom agresoru, uključujući i onom koji poseduje sistem protivraketne odbrane, izjavio je načelnik Generalštaba ruske vojske Valerij Gerasimov.

Kako je rekao, ukupno je 74 odsto svih nuklearnih snaga modernizovano, u šta spadaju sva kopnena, morska i vazdušna tehnika.

Prema rečima Gerasimova, za proteklih pet godina ukupno 19 raketnih sistema zamenjeno je raketnim kompleksima nove generacije „jars“.

On je istakao i da je time položen temelj kvalitetnog rasta borbenih mogućnosti strateških nuklearnih snaga u slučaju da se ograniče svi međunarodni sporazumi u okviru kontrole naoružanja.

Gerasimov je naveo i da ruska vojska radi na razvoju novih sistema dalekog gađanja potencijalnog protivnika, i to na osnovu iskustva ratovanja protiv terorističke organizacije Islamska država u Siriji.

Za protekle dve godine likvidirano 54.000 terorista

Govoreći o Siriji, Gerasimov je istakao da je za prethodne dve godine likvidirano oko 54.000 terorista.

"Oslobođeno je preko 1.000 naseljenih mesta, a likvidirano preko 54.000 terorista i nezakonitih oružanih formacija, između ostalog i 2.800 boraca poreklom sa teritorije Ruske Federacije", rekao je on.

Kako je rekao, ruska vojska se u Siriji suočila sa izuzetno pripremljenim protivnikom opremljenim naoružanjem i borbenom tehnikom – oko 1.500 tenkova, kao i preko 1.200 minobacača i drugog naoružanja otetog od vladinih snaga Sirije i Iraka.

Dodao je i da su terorističke grupe po nivou kompleksnosti borbi bili na nivou vladinih snaga, ratovali su taktički, posebno u gradskim uslovima.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Stogodišnjica Oktobarske revolucije i teorije zavere!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track