(VIDEO) SVETOM ĆE ZAVLADATI FENIKS: Jeziv plan Rotšilda iz prošlog veka se već ostvaruje, a evo kakve promene očekuju sve države!
Foto: Profimedia

VLADARI IZ SENKE

(VIDEO) SVETOM ĆE ZAVLADATI FENIKS: Jeziv plan Rotšilda iz prošlog veka se već ostvaruje, a evo kakve promene očekuju sve države!

Planeta -

Valuta je krv suverenog društva, odnosno krvotok neke slobodne države.

Jedna svetska valuta krajnji je cilj svih postojećih valuta i masonskih čežnji jer u trenutku kad bankari suverenu državu ostave bez svoje valute oni postaju njeni gospodari te takva država postoji samo na papiru.

Ako je krvotok čitavog sistema novac onda su gospodari tog sistema neizabrani bankari kojima je cilj da preko jedinstvene valute ograniče suverenitet država stvarajući tako jednu smesu država.

Ključna reč u ovome je upravo – neizabrani, jer to znači da ti gospodari nacija koji drže valutni sistem u rukama nikome ne odgovaraju za svoja nedela, već predajom valute dobijaju apsolutnu moć nad svetom koji o njoj potpuno zavisi.

Njihova moć u tom trenutku je bezgranična, a sloboda čoveka maksimalno ograničena jer on kao zavisnik tog sistema biva podložen svetskoj imperiji. Porodica Rotšild je vlasnik magazina “Ekonomist” koji je pre 30 godina objavio članak u kom predviđaju jednu svetsku valutu i jednu svetsku državu.

Ovaj ekonomski časopis izuzetno je uticajan iako je samo produžena ruka bankarskog carstva Rotšild i srodnih preduzeća, i na mnogo načina, sredstvo pumpanja javnog mnjenja globalističkom Agendom koju sprovode.

Proročki tekst objavljen je u štampanom izdanju časopisa 1988. godine, pod naslovom "Spremni za Feniksa".

Ono što je napisano, sad se ostvaruje.

Feniks je u tekstu kodno ime buduće jedinstvene valute kojom će gospodariti jedna svetska vlada.

Trideset godina od sada, Amerikanci, Japanci, Evropljani, i ljudi u mnogim drugim bogatim zemljama, a neki i u relativno siromašnima verovatno će plaćati svoju kupovinu svi sa istom valutom.

Cene neće biti označene u npr. dolarima, jenima ili markama, već u, recimo, feniksima. Feniks će preferirati kompanije i kupci, jer će biti više privlačan nego današnje nacionalne valute, koje će do tada čini se biti čudan uzrok mnogo prekida privrednog života u poslednjim danima dvadesetog veka.

Zona feniksa (jedne svetske valute) nametnuće stroga ograničenja nacionalnim vladama. Neće više postojati nešto kao nacionalna monetarna politika. Snabdevanje sveta feniksom bi bila ugovorena preko nove centralne banke, koja bi nastala možda iz MMF-a. Stopa inflacije u svetu – i stoga, u uskim marginama, svake nacionalne stope inflacije – biće nameštena.

Svaka zemlja može da koristi poreze i javnu potrošnju kako bi se nadoknadio privremeni pad potražnje, ali one će morati pre da pozajme nego da štampaju novac za finansiranje deficita.

Bez pribegavanja inflaciji, vlade i njihovi poverioci će biti prisiljeni pažljivije nego danas da proučei svoje planove zaduživanja i kreditiranja. To znači veliki gubitak ekonomskog suvereniteta, ali trendovi koji će činiti valutu feniks tako privlačnom će omogućiti da u svakoj državi nestane nacionalni suverenitet, piše u članku Ekonomista.

foto: Profimedia

Samo deset godina kasnije, 1998, Ekonomist je ponovno javno sejao propagandu u nastojanju da se prosledi globalistička agenda, uz članak pod naslovom "Jedan svet, jedan novac".

U skladu sa člankom iz 1988. godine, u ovom tekstu autor pokušava da objasni zašto centralizovan i kontrolisan sistem koristi globalnoj ekonomiji, dok u potpunosti zanemaruje činjenicu da će takva centralizovana globalna valuta biti masivan udar međunarodnog bankarskog kartela, i vrhunac Rotšildovog bankarskog carstva.

Jer stvaranje globalne valute daje prekomeran geopolitički kapital neizabranim međunarodnim bankarima, koji će potom preuzeti vlast od građana svakog naroda i njihovih predstavnika vlasti.

Je li normalno da međunarodni bankari imaju takvu količinu političke moći na vrhu lanca ishrane?

"Dajte mi kontrolu nad novcem u nekoj državi i nije me briga ko pravi zakone”, rekao je Majer Amsilu Rotšild, osnivač bankarske dinastije i ukratko objasnio njihovu ideju poslovanja u bezgraničnoj moći nad čovečanstvom, koju će im dati jedinstvena valuta, koja će se najverovatnije ostvariti kroz projekt ‘sveta bez papirnog novca’ tako da će svako ko novac želi da koristi biti jasno i strogo registrovan i kontrolisan!

Kurir.rs/Dnevno.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track