(VIDEO) SA NEROĐENIM DETETOM U SMRT: Kineskinja skočila sa zgrade jer porodica nije htela carski rez!
Foto: Youtube screenshot/World news

problematičan propis

(VIDEO) SA NEROĐENIM DETETOM U SMRT: Kineskinja skočila sa zgrade jer porodica nije htela carski rez!

Planeta -

Trudna Kineskinja se ubila nakon što joj je porodica uskratila carski rez, što je dovelo do osude strogih hirurških zakona u zemlji.

27-godišnja žena, identifikovana samo kao Ma, patila je od bolova nakon što je porođaj krenuo. Ma je bila 41 nedelju trudna kada je 31. avgusta skočila iz bolnice u severnoj provinciji Šanci, ubila je sebe i nerođeno dete. Lekari su joj rekli da klasičan porođaj veoma rizičan, navodi se u časopisu Čajna Ekonomik Dejli. Kineski zakon propisuje da medicinski radnici traže odobrenje članova porodice pre nego što izvrše veću operaciju. Portparlaka bolnice je rekla: "Porodica je rekla da shvataju, ali je odbila operaciju i želela je da posmatra situaciju". Ali njen suprug, identifikovan samo kao "Jan", rekao je medijima: "Nismo se složili sa carskim rezom".

Carski rezovi su bili uobičajeni u Kini kada je politika jednog deteta bila još uvek na snazi. Hirurgija je smatrana modernijim, manje bolnim načinom rođenja. Ali država ohrabruje žene da prirodno rađaju nakon što je odustala od politike za jedno dete u oktobru 2015. godine. "Žene treba da uzmu u obzir da bi ako biraju carski rez za prvo rođenje, to bi moglo da utiče na njihovu drugu trudnoću", izjavio je portparol Komisije za zdravstvenu i porodičnu planinu Mao Kunan za Fajnenšel Tajms u 2016. godini.

Kurir.rs/Independent

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovo su bili poslednji trenuci života ubijenog pekara! Evo šta se tačno odigralo u staklorezačkoj radnji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track