(VIDEO) VODA UBICA: Izgleda kao prava, čista i pitka, ali kada je okusite u vašem telu se desi nešto opasno!
Foto: AP/Ilustracija

upozorenje

(VIDEO) VODA UBICA: Izgleda kao prava, čista i pitka, ali kada je okusite u vašem telu se desi nešto opasno!

Planeta -

Sadrži samo molekule s dva atoma vodonika i jednim kiseonika, a ni ne primetite da će vas ubiti.

Biznis Insajder je vrlo kratko, ali efektno opisao je zašto nikad ne smemo piti vodu koja je označena da nije za piće. U konkretnom slučaju reč je o "ultračistoj vodi", a iznenadili biste se koliko često se dogodi da ljudi ne poslušaju ovakva upozorenja.

Ultračista voda do te je mere oslobođena svih minerala koje inače sadrži izvorska voda ili voda iz vodovoda, da je u stanju "isprati" minerale iz ljudskog tela.

Inače, po svemu ostalom deluje poput one koja teče iz slavine. Ovakva voda koristi se u raznim tehnološkim pogonima za čišćenje elektronike poput poluvodonika.

"Mikročipovi su tako mali da i najmanja čestica prašine u njima izaziva probleme poput kamena. Ultračista voda koristi se kako bi se čipovi isprali između slojeva", kaže Geri Pits iz GE Pauera.

Ona sadrži isključivo vodonik i kiseonik H2O, a i vrlo je laganog negativnog električnog naboja. To znači da kad naiđe na nekakav metal ili mineral, ona ga apsorbuje. Zbog takvih svojstava ona je tako odlična za čišćenje elektronike, ali za piće apsolutno nije.

Jer kad je popijete, istog trenutka počinje da skuplja minerale iz tela. Uz to, pijenje ni ne predstavlja nekakav užitak, zapravo je jezivog ukusa, jer su minerali ono što vodi daje ukus, koga inače nismo niti svesni sve dok ne nestane.

Kurir.rs/Express.hr

Foto: Beta AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovo su bili poslednji trenuci života ubijenog pekara! Evo šta se tačno odigralo u staklorezačkoj radnji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track