(VIDEO) TRAMPOV MINISTAR UHVAĆEN U VELIKOJ LAŽI: Tvrdio da je milijarder, pa se vadio na porodicu
Foto: EPA

nije se dugo čekalo

(VIDEO) TRAMPOV MINISTAR UHVAĆEN U VELIKOJ LAŽI: Tvrdio da je milijarder, pa se vadio na porodicu

Planeta -

Američki državni sekretar za trgovinu Vilbur Ros decenijama je tvrdio da je milijarder pa se u tom smislu nalazio i na Forbsovim listama 400 najbogatijih Amerikanaca, međutim finansijski magazin ove ga je godine raskrinkao.

Lani je bogatstvo tog 79-godišnjaka procenjeno na 2,9 milijardi dolara, međutim u Forbesovom najnovijem izvještaju stoji kako će ga odmah ukloniti sa svoje liste jer u objavljenim finansijskim izvještajima, nakon kandidature za administraciju Donalda Trsmpa, stoji kako je težak tek 700 miliona dolara, piše Njujork Post

“Jasno je da nas je Ros lagao”, napisao je Forbsov Dan Aleksander prozivajući Rosa zbog laži, izmišljotina i preterivanja tokom godina i to od 2004. na ovamo.

Ross se branio tvrdnjama kako je to bogastvo od dve milijarde dolara stvorio za svoju porodicu i da samim time nije bilo u sklopu izveštaja. Ali, nakon mesec dana “kopanja” Forbs je objavio kako je sad posve jasno da “novac nikada nije ni postojao”.

Ros je finasijskom magazinu tvrdio kako je svoje bogatstvo na porodicu prepisao između izbora i nominacije, ali nadležne institucije potvrdile su Forbsu da “nije postojalo nikakvog transfera u periodu između izbora i Rosove potvrde funkcije”.

U Forbsu tvrde kako je Ros iskoristio status sa njihove liste kako bi privukao nove poslove. Magazin takođe tvrdi kako su se njegovi mnogobrojni partneri i ulagači zbog njega našli u milionskim dugovima i sudski teškim procesima.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track