SEPARATISTA IZLAZI NA IZBORE: Puđdemon bi ponovo da upravlja Katalonijom
Foto: Reuters

Ekspredsednik

SEPARATISTA IZLAZI NA IZBORE: Puđdemon bi ponovo da upravlja Katalonijom

Planeta -

Puđddemon je rekao da „privodi kraju“ listu kandidata za parlamentarne izbore koje je raspisao španski premijer Marijano Rahoj

BRISEL - Smenjeni predsednik katalonske vlade i lider pokreta za otcepljenje te španske pokrajine Karles Puđddemon ponovo će biti glavni kandidat svoje partije na regionalnim izborima idućeg meseca, dok se u Briselu bori protiv izručenja Španiji.

Puđddemon je rekao da „privodi kraju“ listu kandidata za parlamentarne izbore koje je raspisao španski premijer Marijano Rahoj. Lista će u izbornu trku ući pod nazivom „Zajedno za Kataloniju“. Puđdemon je u intervjuu Aleksu Salmondu, bivšem premijeru Škotske, rekao da će kampanju voditi iz Brisela, gde se sa još četiri svoja bivša ministra suočava s postupkom ekstradicije na kraju kojeg bi mogli biti poslati nazad u Španiju kako bi se tamo suočili s optužbama za pobunu i podsticanje na pobunu.

Zajedno sa više svojih bivših ministara, Puđdemon se sklonio u Brisel nakon što su vlasti u Madridu smenile članove njegove vlade i preuzele kontrolu nad Katalonijom.

Kurir / E.K.

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track