(VIDEO) TERORIZAM UJEDINIO RUSE I AMERIKANCE: Moskva i Vašington poslali istovetno upozorenje svojim građanima
Foto: Profimedia

izbegavajte javne skupove

(VIDEO) TERORIZAM UJEDINIO RUSE I AMERIKANCE: Moskva i Vašington poslali istovetno upozorenje svojim građanima

Planeta -

Sjedinjene Američke Države (SAD) upozorile su svoje građane na moguće opasnosti ako putuju u evropske zemlje, a koje se tiču "povišenog rizika od terorističkih napada" tekom predstojećih praznika

Kako se navodi u saopštenju Stejt departmenta potrebno je biti oprezan na festivalima i javnim događajima, kao i da bi "američki građani neprestano trebali biti svesni mogućnosti da bi radikalni pojedinci ili simpatizeri Islamske države mogli da izvrše napade uz malo ili nimalo upozorenja".

Upozorenje ne iznosi nikakve detalje o tome da li Amerika saznanja da bi se nešto konkretno moglo dogoditi, ali govori da su nedavni napadi u Evropi pokazali da su islamisti u stanju da izvedu terorističke napade u zemljama kontinenta.

I Ministarstvo spoljnih poslova Rusije upozorilo je na moguće terorističke napade u velikim evropskim i američkim gradovima tokom Nove godine i Božića.

"Postoji velika verovatnoća terorističkih napada u Evropi i SAD tokom novogodišnjih i božićnih praznika od 20. decembra do 20. januara", saopštilo je Ministarstvo na Tviteru.

Tunižanski terorista Anis Amri, uleteo je kamionom na Božićni vašar u Berlinu 19. decembra 2016. godine, ubivši 12 osoba tom prilikom, a teroristička grupa, tzv. Islamska država preuzela je odgovornost za napad, podseća TAS S.

Kurir.rs/Agencije

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Ekskluzivno! Evo ko će biti novi premijer Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja