Najnovije vesti

TRAGEDIJA ZBOG RASKIDA: Policajac pucao u bivšu, pa počeo da ubija njenu porodicu i prolaznike
Foto: Reuters

zločin zbog raskida

TRAGEDIJA ZBOG RASKIDA: Policajac pucao u bivšu, pa počeo da ubija njenu porodicu i prolaznike

Planeta

U mestu Sarsel, u pariskom regionu, 31-godišnji policajac službenim oružjem usmrtio je tri osobe, još tri ranio i potom izvršio saomoubistvo.

Francusko tužilaštvo saopštilo je da je raskid ljubavne veze uzrok ovog zločina.

Policajac Arno Marten, koji je radio u Parizu, posle smene se sinoć uputio u to mesto u severnom predgrađu francuske prestonice da bi se, po dogovoru, sastao sa svojom 25-godišnjom devojkom koja ga je u automobilu, u blizini roditeljskog stana čekala da bi razgovarali o raskidu, navodi se u saopštenju, prenose danas francuski mediji.

Zatim je policajac izvadio oružje i ranio devojku u lice, a onda je ubio dve osobe koje su pokušale da intervenišu, među kojima 30-godišnjeg muškarca koji je u svom automobilu slušao muziku i, kada je začuo pucnje, prišao da vidi šta se događa.

Druga ubijena osoba je 44-godišnji prolaznik, koji je izašao da kupi cigarete, a čije je telo pronađeno u blizini. Te dve ubijene osobe nemaju veze sa ubicom, navodi tužilaštvo.

Zatim je policajac ušao u stan roditelja svoje devojke i ubio njenog oca, a onda teško ranio njenu majku i sestru, i čak im usmrtio psa.

Na kraju je u bašti pucao sebi u glavu, navodi tužilaštvo, dodavši da ga nadležni opisuju kao dobrog policajca koji nije pravio probleme.

Stanovnici te četvrti su pozvali policiju nakon što su začuli pucnje, u neverici da je jedan policajac mogao to da učini.

"Figaro" navodi da od terorističkih napada 2016. policajci imaju pravo da nose službeno oružje i van dužnosti, pod uslovom da se nadležni s tim slažu.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb rekao je danas da će policajci ostati naoružani i van dužnosti.

U redovima francuske policije povećan je broj samoubistava - od početka godine najmanje 46 policajaca i 16 žandarma diglo je ruku na sebe, napominje pariski dnevnik.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...