VOĐA JE UMRO, MRAČNE PRIČE OSTAJU: Evo gde su danas ostali članovi zloglasne Mensonove sekte
Foto: AP

ZLOČINAČKA FAMILIJA

VOĐA JE UMRO, MRAČNE PRIČE OSTAJU: Evo gde su danas ostali članovi zloglasne Mensonove sekte

Planeta -

Čarls Menson je preminuo u 83. godini, ali većina članova njegove sekte "Familija" koji su osuđeni sa njim zbog serije ubistava 1969. godine, su i dalje među živima.

Evo gde su danas:

- Čarls "Teks" Votson (71) je sebe opisivao kao desnu ruku Mensona. Sa tri

žene je 9. avgusta 1969. godine ubio glumicu Šeron Tejt i još četvoro ljudi u njihovom domu na Beverli Hilsu. Tejt je bila u 9. mesecu trudnoće. Sledeće noći je ista grupa ubila Lenoa i Rouzmeri Labjanku u njihovom domu u Los Anđelesu.

Votson je u zatvoru u Kaliforniji nakon što je više puta odbijan zahtev da se pusti na uslovnu slobodu. Postao je sveštenik 1981. godine i nije jedini iz "Familije" koji se okrenuo hrišćanstvu.

- Suzan Etkins je učestvovala u ubistvima u kući Šeron Tejt i krvlju napisala "svinja" na zidu. Umrla je od raka mozga u zatvoru u Kaliforniji 2009. u 61. godini života. I uoči smrti je odbijen zahtev za puštanje na uslovnu slobodu.

foto: Youtube/Printscreen

- Patriša Krenvinkel ima 69 godina i učestvovala je u oba masakra. Postala je žena koja je najduže u zatvoru u Kaliforniji. U junu ove godine je odbijen zahtev za puštanje na uslovnu, nakon šestomesečne istrage o optužbama da je Menson nju zlostavljao.

- Lesli Van Huten (68) služi doživotnu kaznu za učestvovanje u ubistvu para Labjanka. Prošle godine je guverner Kalifornije Džeri Braun odbacio predlog da se pusti na slobodu koji je poslao zatvorski odbor za preporuke. Braun je naveo da je Van Huten "nerazumna opasnost po društvo". U septembru je opet zatvorska komisija odobrila puštanje na uslovnu, ali sada Braun ima 150 dana da odluči hoće li opet poništiti tu odluku.

- Brus Dejvis (75) je osuđen na doživotnu zbog ubistva dvoje ljudi, a Braun je više puta odbio da aminuje odluku da bude pušten na uslovnu slobodu.

- Robert (Bobi) Beuzolej (70) služi doživotnu, a više puta je i komisija odbijala da ga predloži za puštanje na uslovnu slobodu, a poslednji put 2016. godine. Novi zahtev može da podnese 2019.

- Linet "Skviki" From je bila članica "Familije" i bila je prisutna na suđenju Mensonu, ali nije učestvovala u ubistvima. Međutim, 1975. godine je uperila pištolj u tadašnjeg američkog predsednika Džeralda Forda, ali je agent oborio. Osuđena je za pokušaj ubistva na doživotnu kaznu. Puštena je na uslovnu kaznu 2009. godine i sada živi u gradu Marsi u državi Njujork.

U kultu "Familija" jedna od najmlađih članica je bila Dajen Lejk, koja je tek ove godine odlučila da prekine višegodišnje ćutanje kada je izašla njena knjiga "Član porodice".

Iako nije učestvovala u ubistvima, Menson je na nju ostavio dubok trag.

Godinu dana kasnije, u dobi od 17 godina, nakon što je ponovo institucionalizovana, Lejk se našla oči u oči s Mensonom, ovoga puta u sudnici. Svedočila je protiv njega.

foto: Profimedia

"Izgledao je kao ludak, ali mogla sam da ga pogledam u oči. Do tog trenutka sam se već bila vratila u normalu, bila sam 'deprogramirana', pa sam se osećala sigurno", napisala je u svojoj knjizi.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track