(VIDEO) NAJTRAŽENIJI ALBANSKI UBICA PLIVA U PARAMA, A NIKO MU NE MOŽE NIŠTA: Pobegao iz zatvora, živi na slobodi, a evo gde se nalazi!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen YT

PRETI MU DEPORTACIJA

(VIDEO) NAJTRAŽENIJI ALBANSKI UBICA PLIVA U PARAMA, A NIKO MU NE MOŽE NIŠTA: Pobegao iz zatvora, živi na slobodi, a evo gde se nalazi!

Planeta -

Albanski ubica koji je pobegao iz zatvora i izbegao deportaciju i danas živi u Velikoj Britaniji gde zarađuje 45.000 evra godišnje na pranju automobila.

Selami Cokaj je stigao u Veliku Britaniju 1999. godine, ali je deportovan deset godina kasnije pošto je otkriveno da je pobegao iz jednog albanskog zatvora gde je izdržavao kaznu 20 godina zbog ubistva.

U to vreme je koristio ime Valton Gaši i predstavio se kao izbeglica sa Kosova.

Bio je na Interpolovoj listi najtraženijih pošto je nestao iz zatvora dok je izdržavao zatvorsku kaznu za ubistvo nožem i oružanu pljačku.

Nekoliko meseci nakon dolaska u Veliku Britaniju 1999. godine, on je otvorio autoperionicu i upoznao svoju buduću suprugu.

Njegova prošlost je otkrivena 2006. godine i deportovan je 2009. godine, posle trogodišnjeg procesa ekstradicije.

Međutim, 2015. godine uspeo je da ponovo uđe u Veliku Britaniju živi neotrkiven do prošle godine.

43-godišnji begunac i dalje zarađuje više od 45.000 evra godišnje od svog biznisa u Oadbiju u Lesteru, koristeći profit za finansiranje svog raskošnog života u obližnjoj luksuznoj kući.

Veruje se da on i njegova porodica iznajmljuju kuću za 1.700 evra mesečno, kao i da poseduju luksuzne automobile.

Uprkos tome što je najtraženiji čovek, prema albanskom zakonu mnogo je vremena prošlo od njegove prvobitne kazne, pa je oslobođen 2012. godine. Cokaj se u Veliku Britaniju vratio 2015. godine koristeći svoje pravo ime.

Sve ovo se desilo uprkos pravilima koja važe za bivše osuđenike u Velikoj Britaniji. Ako je neko služio zatvorsku kaznu dužu od četiri godine ne može da uđe u Veliku Britaniju.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova kaže da znaju za Selamija Cokaja i da trenutno rade na njegovoj deportaciji.

Kurir.rs/ Dejli mejl

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track