(VIDEO) KIMOVA ODMAZDA ZBOG BEGA VOJNIKA: Nadrljali stražari, a blindiraće granicu!
Foto: Printscreen YouTube, AP

pojačana kontrola

(VIDEO) KIMOVA ODMAZDA ZBOG BEGA VOJNIKA: Nadrljali stražari, a blindiraće granicu!

Planeta -

Severna Koreja je zamenila sve svoje stražare na granici koju zajedno patrolira sa Južnom Korejom odakle je jedan severnokorejski vojnik prebegao prošle nedelje, prenose južnokorejski mediji.

Vojni zvaničnici danas nisu mogli to da potvrde, a novinska agencija Jonhap piše pozivajući se na neimenovani obaveštajni izvor da postoje "znaci" da je Severna Koreja zamenila kompletni sastav straže od 35 do 40 ljudi u Zajedničkoj bezbednosnoj oblasti.

Izvor je takođe rekao da je Severna Koreja izgleda privremeno zatvorila most preko koga je prošlog ponedeljka prebegli vojnik prešao vojnim džipom a na kraju pretrčao peške do same granice.

Izvor je naveo da je moguće da Severna Koreja priprema da postavi bezbednosnu kapiju na mostu da ojača proveru svog osoblja koje ulazi u tu zonu i izlazi iz nje.

Prema navodima južnokorejske vojske, severnokorejski vojnici su pištoljima i automatskim puškama Ak-47 ispalili više metaka na odbeglog vojnika koji je pretrčao preko linije koja deli dve Koreje kada mu se vozilo zaglavilo u jarku.

On je bio pogođen na pet mesta i sada se oporavlja u bolnici blizu Seula gde je dva puta operisan od povreda unutrašnjih organa i drugih povreda.

Iako Severna Koreja glasno reaguje kada istaknute ličnosti prebegnu državni mediji do sada nisu pominjali poslednji slučaj odbeglog vojnika.

Posle istražvanja incidenta komanda UN saopštila je u sredu da je zaključila da je Severna Koreja prekršila sporazum o primirju kojim je završen Korejski rat iz 1950-1953. godine, zato što su njeni vojnici pucali preko granice i fizički prešli granicu u poteri za odbeglim vojnikom.

Kurir.rs/Beta

Foto Printscreen YouTube, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Naser Orić postao lovac u Srbiji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track