(VIDEO) POKLONIMA NA TERORISTE: Nemački gradovi imaju originalno rešenje kako da povećaju bezbednost tokom praznika
Foto: Youtube screenshot/RT

prvi utisak

(VIDEO) POKLONIMA NA TERORISTE: Nemački gradovi imaju originalno rešenje kako da povećaju bezbednost tokom praznika

Planeta -

Vlasti u nemačkom gradu Bohumu imaju originalan način za povećanje bezbednosti tokom Božićnih praznika.

Niz prepreka teških 1,2 tone umotane su u ukrasni papir i postavljene su kao barijere za automobile protiv potencijalnih terorističkih napada.

U nastojanju da prepreke izgledaju slavljenički, lokalne vlasti u Severnoj Rajni-Vestfaliji odlučile su da ih obmotaju u svečani papir i vežu crvenim trakama.

"Bezbednost je veoma važna na Bohumovom Božićnom tržištu, ali bilo je veoma važno uklopiti te ružne barijere u prelepu sveukupnu atmosferu", rekao je šef Bohum Marketinga Mario Šiefelbein, kako je citirala RTL. Jedan stanovnik Bohuma rekao je agenciji RT, iako stanovnici nisu zadovoljni potrebom postavljanja barikada u gradu, oni ipak podržavaju meru.

"Mislimo da je šteta što se to mora učiniti na čitavom području božićnog vašara, ali dobro je to učinjeno." Bohum nije jedini grad koji bi unapredio mere bezbednosti pre sezone odmora. Vlasti u Bavarskom gradu Augsburgu će koristiti ukrašene kamione, koji pripadaju vlasnicima božićnih štandova, kako su rekli FAZ. Zvaničnici Minhena će blokirati ulice sa saksijama koji sadrže zimzeleno rastinje.

Kurir.rs/RT

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno okrivamo: Sa čijim dokumentima Naser Orić ulazi u Srbiju da lovi?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track