(FOTO) VLASTI U KINI SVE VIŠE ZABRINJAVA JEDNO GROBLJE: Popularni dvotočkaši nisu traženi kao nekad
Foto: Profimedia

zabrinjavajuće

(FOTO) VLASTI U KINI SVE VIŠE ZABRINJAVA JEDNO GROBLJE: Popularni dvotočkaši nisu traženi kao nekad

Planeta -

U Kini vlada sve veća zabrinutost zbog gomilanja odbačenih bicikala za iznajmljivanje, posebno nakon što je nastalo - goblje za bicikle.

Reč je o hrpi nabacanih bicikala, koja zauzima površinu fudbalskog terena i visoka je toliko da su potrebni kranovi kako biste došli na vrh. Samo dva dana nakon što su tri najveće kineske firme za izdavanje bicikala bankrotirale (Mobike, Ofo, Bluegogo), fotograf iz jugoistočnog dela Sjiamena fotografisao je tzv. groblje na kom su hiljade odbačenih bicikala. Navedene kompanije omogućavale su korisnicima da uz pomoć svojih smartfonova otključaju GPS pa su bicikle mogli da ostave bilo gde.

Konkurentne kompanije "preplavile" su grad biciklima kako bi se osiguralo da budu svima dostupni. Te su kompanije privukle milijardu dolara investicija pa samo Šangaj ima 1,5 miliona bicikala za iznajmljivanje. Preteran broj bicikala doveo je i do zakrčenih trotoara kojima pešaci više ne mogu da prođu. Bankrot Bluegogo kompanije postavlja niz pitanja o budućnosti ovog pristaništa bicikala u Kini. Javlja se i zabrinutost zbog pojave sve većeg broja bicikala, a sve manje potražnje.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track