(VIDEO) KAD KIM ČASTI: U zemlji mnogih zabrana prilično je lako i jeftino napiti se!
Foto: Profimedia

neviđeno

(VIDEO) KAD KIM ČASTI: U zemlji mnogih zabrana prilično je lako i jeftino napiti se!

Planeta -

Amerikanac Džef Barniki (48) je uspeo da se uđe na u Severnu Koreju pre nego što je Donald Tramp zabranio putovanja građanima SAD u septembru.

Po dolasku u zemlju Kim Džong-una, bio je upoznat sa cenama poća i saznao da pivo košta 0,35 dolara za litar.

U stvari, cene su toliko dobre da neki barovi zabranjuju turistima da se napiju.

"Pivo za ručkom i večerom je uključeno u putovanje, uz opciju da uvek dokupite", rekao je Barski. "Pijančenje je bilo deo aranžmana". HrabrI turista je snimao svoje izvanredno putovanje, pokazujući kako pije pivo nakon piva kao da je bio u Magalufu, a ne u jednoj od najopasnijih zemalja na svetu.

Pijančio je sa velikom grupom turista i posetio barove gde su radnici bili veoma velikodušni. Turista je čak boravio u istom hotelu kao i američki student Oto Varmbier - koji je umro nakon što je u junu bio osuđen na prisilni rad. "Napravili smo našu" glavnu zabavu "na kraju dana u Međunarodnom hotelu Jankaso", rekao je on. "Većina ovih mesta imala je prostor gde je bilo moguće naručiti piće. Mislim da sam prebrojao pet barova samo u tom hotelu".

"U karaoke baru, naša grupa je imala nekoliko takmičenja, žene su bile najsporije pijanice". Barniki je takođe posetio niz barova u glavnom gradu Pjongjangu, gde su napici išli za jeftinu cenu u blizini robnih kuća. "Moram priznati, Severna Koreja pravi neke od najboljih piva koje sam probao", dodao je on.

Kurir.rs/Dejli Star

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Osmeh dečaka, ideje ludaka! 8 ključnih činjenica o Kim Džong-unu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja