(VIDEO) BULJAVE KU.VE, SMRDLJIVA CRKVA I KRAVE MUZARE: I kočijaš bi se postideo kako su svetske vođe psovale svoje protivnike!
Foto: Profimedia

pogan jezik

(VIDEO) BULJAVE KU.VE, SMRDLJIVA CRKVA I KRAVE MUZARE: I kočijaš bi se postideo kako su svetske vođe psovale svoje protivnike!

Planeta -

Političari su oduvek voleli da vređaju neistomišljenike, a neke od njihovih uvreda su ostale zapisane kao deo istorije.

Neke od njih su toliko vulgarne, da ne biste očekivali da ih čujete iz usta pristojnih ljudi, a neke su inteligentne i pune humora.

Poneki političar je voleo i sam sebe da ismeva, a neki su uvredili i čitave narode.

Džon Vilks

Kada ne brinu da li će biti diplomatski korektni, političari umeju da izgovore neke od inteligentnih uvreda. Takav slučaj je bio i kada su raspravljala dvojica političkih protivnika iz 18. veka Džon Montagju i Džon Vilks.

"Duše mi, Vilkse, ne znam da li ćeš umreti na vešalima ili od sifilisa", rekao je Montagju.

"To zavisi, ser, od toga da li ću prigrliti vaše principe ili vaše ljubavnice", odgovorio mu je Vilks.

Abraham Linkoln

Jedan od prvih američkih predsednika je u toku jedne debate u kojoj je učestvovao nazvan "dvoličnim". Na tu uvredu on je odgovorio šalom ni manje ni više nego na svoj račun.

"Da imam dva lica, zar mislite da bih nosio ovo?", rekao je on.

Frenklin Ruzvelt

Nekadašnji američki predsednik Ruzvelt je čuven i po brojnim citatima, među kojima su i uvede.

"Konzervativac je čovek koji je rođen sa dve noge, ali nikada nije naučio da hoda pravo", rekao je on.

Vinston Čerčil

Nekadašnji britanski premijer je upamćen u istoriji, između ostalog, i po inteligentnim doskočicama kojima je odgovarao na tuđe verbalne napade.

Jedna od najpoznatijih je ona upućena lejdi Astor.

"Da ste moj suprug, sipala bih vam otrov u čaj", rekla je ona.

"Madam, da ste moja supruga, sam bih ga popio", odgovorio joj je on.

Mahatma Gandi

Lider pokreta za nezavisnost Indije bio je veliki protivnik nasilja, ali je bio oštar na jeziku. Može se reći da je uvredio čitavu zapadnu civilizaciju.

Na pitanje šta misli o zapadnoj civilizaciji, on je odgovorio: "Mislim da bi to bila dobra ideja".

Margaret Tačer

Bivša britanska premijerka poznata i kao "Čelična lejdi" volela je da kritikuje svoje muške kolege.

"U politici, ako želite da se nešto kaže, pitajte muškarca. Ako želite da se nešto uradi, pitajte ženu", izjavila je ona.

Ajatolah Ali Hamnei

Iranski vrhovni vođa ne propušta priliku da uvredi svoje arhineprijatelje - Saudijce.

Tako je on kritikovao Rijad zbog svojih "srdačnih" odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, nazivajući Saudijce "američkim kravama muzarama".

Rodrigo Duterte

Filipinski predsednik je poznat po surovom režimu, ali i kao čovek bez dlake na jeziku. Ovo su neke od njegovih najpoznatijih uvreda.

"Izazivam katoličku crkvu. Vi ste puni go*ana. Smrdite na korupciju", poručio je katoličkoj crkvi.

"Kurvin sine, nazvaću te tako pred svima na tom forumu", rekao je Baraku Obami.

Zašto ne gledate svoja posla? Zašto se za*bavate sa nama? - poručio je Evropskoj uniji.

Silvio Berluskoni

Diplomatska kriza potresala je Brisel i Rim kada se poslanik EP Martin Šulc 2003. godine, "drznuo" da napadne italijanskog premijera Silvija Berluskonija zbog istraga koje se vode protiv njega. Naravno, nije dugo trebalo da mu ekscentirčni Italijan odgovori.

"Čuo sam da se u Italiji snima film o nacističkim logorima. Vas ću gospodine Šulc predložiti za ulogu Kapa (čuvar logora iz redova zatvorenika). Savršeno vam pristaje", u svom stilu je odgovorio Berluskoni.

Ugo Čavez

U dramatičnom govoru u UN-u 2006. tadašnji predsednik Venezuele Ugo Čavez opisao je američkog predsednika Džordža Buša kao "đavola".

"Juče je ovde bio đavo. Baš ovde. Đavo koji misli i ponaša se kao da je ceo svet njegov. Ova govornica i dalje smrdi na sumpor", oštar je bio Čavez.

Boris Džonson

Aktuelni šef britanske diplomatije Boris Džonson uputio je teške reči Hilari Klinton u vreme američke predsedničke kampanje.

"Ofarbala je kosu u plavo, napućila usne, i uz svoj buljavi, hladni pogled deluje kao sadistička bolničarka u mentalnoj ustanovi - rekao je Džonson 2007. godine.

Nikolas Maduro

Nikolas Maduro, predsednik Venecuele se oštro obračunava sa političkim protivnicima. Među njima je i Luis Almagro, predsednik Organizacije američkih država.

"On je smeće od čoveka, običan izdajnik. Gospodine Almagro, uzmite tu svoju demokratsku povelju, stavite je u tanku tubu i zabijte je gde god vam odgovara", rekao je Maduro, nakon čega mu je Almagrom odgovorio da je "sitni diktator".

Donald Tramp

Američki predsednik bez imalo zadrške je izvređao sve svoje neistomišljenike, ali i čitave narode i države.

Tako je severnokorejskog lidera nazvao "malim raketašem".

"Upravo sam čuo ministra spoljnih poslova Severne Koreje kako govori u UN. Ukoliko on govori ono što Mali raketaš (Little Rocket Man - Kim Džong Un) misli, neće ih biti još dugo! - napisao je Tramp na Tviteru.

Kim Džong Un

Severnokorejski lider Kim Džong Un nije ostao dužan Trampu, koji ga je nazvao "malim raketašem".

"Tramp je otkrio pred svetom svoju istinsku prirodu nuklearnog ratnog manijaka i ima dijagnozu 'neizlečivo mentalno poremećenog", reči su Kim Džong Una.

Kurir.rs/quoteinvestigator.com/Agencije

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track