Najnovije vesti

(VIDEO) NAJZAD PROGOVORIO RUS KOJI JE BIO OSUMNJIČEN ZA OTMICU: Zbog male Medlin sam izgubio sve, pretili su mi i zapalili kola
Foto: Printscreen/ Youtube

KOLATERALNA ŠTETA

(VIDEO) NAJZAD PROGOVORIO RUS KOJI JE BIO OSUMNJIČEN ZA OTMICU: Zbog male Medlin sam izgubio sve, pretili su mi i zapalili kola

Planeta

Sergej Malinka bio je osumnjičen za otmicu male Britanke Medlin Meken, koja je nestala iz portugalskog odmarališta 2007. godine. Kao što znamo, taj slučaj ni do dana današnjeg nije rešen i još uvek pobuđuje veliku pažnju javnosti.

Medlin je u Portugalu bila sa svojim roditejima, koji su te kobne večeri otišli sa prijateljima u restoran, dok je ona sa ostala u apartmanu. Iako nikad nisu našli bilo kakve dokaze protiv Sergeja, trpeo je strašno zlostavljanje i morao je da se odseli.

Sada je Sergej Malinka (32) prekinuo svoje ćutanje. Te godine, Sergej se sa roditeljima doselio u Portugal i radio je u lokalu u kome su bili roditelji male Medlin na dan njenog nestanka.

Inspektorima je Sergej bio sumnjiv jer je sat vremena te noći razgovarao sa portugalskim biznismenom. Više puta su ga ispitivali i pretražili mu računar.

"Zbog pogrešnih i lažnih optužbi povezali su me sa nestankom devojčice. Izgubio sam sve, posao, prijatelje, nadu. Bio sam mladić u stranoj zemlji. Bio sam očajan kada su mi zapalili automobil i pored njega napisali "govori". Bojao sam se za život i morao sam da se odselim" rekao je Malinka.

Ponovo se suočio sa ispitivanjem 2014. godine, a tom prilikom mu je par pitanja postavila i britanska policija. On je sada spreman da otkrije sve u novoj knjizi koju piše, a gde će se posebno osvrnuti na to što je istraga pogrešno vođena.

Istakao je da ga je policija primorala da daje lažne izjave zbog čega je gubio poslove i prijatelje.

"Bio sam doveden do granice, umešan u mrežu laži, izdaje i patnje. Prevare drugih su me dovele na ivicu očaja, ponekad do tačke bez povratka, ali vreme leči i najdublje rane. Sada ponovo pokušavam da izgradim život i da ovaj događaj ostavim iza sebe. Sada, deset godina kasnije i sam ću da postanem otac. Moja porodica je moj život. Neću da dozvolim da laži truju našu budućnost", rekao je on.

Njegova knjiga se zove "Kolateralna šteta" i naći će se u prodaji 2018. godine.

Ova vest je kod mnogih ljudi izazvala ogorčenje i duboko je uznemirila porodicu Medlin Meken.

Izvor blizak porodici rekao je za britanski San: "Sergej je bio osumnjičeni u istrazi. Policija ga je ispitala i zaplenili su mu računare. Kada su utvrdili da nije imao ništa sa ovim, pušten je na slobodu. Ne znam zašto sada objavljuje knjigu i pokušava još više da muči Kejt i Gerija, posebno uoči Božića. To će još više da uznemiri Medlinine roditelje".

Portpartol porodice je uputio upozorenje.

"Pazite! Ako u knjiga bude bila puna kleveta prema Geriju i Kejt, advokati su uvek spremni da reaguju, kao i za bilo koje druge knjige", stoji u saopštenju.

Istraga o maloj Medlin je i dalje u toku, a njeni roditelji nikada nisu izgubili nadu da je njihova ćerka i dalje živa.

Kurir.rs/Unilad/Express.co.uk Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Neverovatno! Samo zbog ove reči je bivši inspektor završio u komi!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...