Najnovije vesti

(FOTO) MAPA BOGATSTVA EVROPSKIH DRŽAVA ĆE VAS ODUVATI: Zemlje bivše Jugoslavije među najsiromašnijim, pogledajte gde je Srbija!
Foto: Printscreen/ jakubmarian.com, Foto: Printscreen/ jakubmarian.com

NESLAVNI PODACI

(FOTO) MAPA BOGATSTVA EVROPSKIH DRŽAVA ĆE VAS ODUVATI: Zemlje bivše Jugoslavije među najsiromašnijim, pogledajte gde je Srbija!

Planeta

Kartograf Jakub Marian objavio je na svojoj veb-stranici mapu koja prikazuje raspodelu bogatstva u Evropi.

Podaci prikazani na karti temelje se na analizi švajcarske multinacionalne finansijske korporacije koja meri bogatstvo sabiranjem vrednosti finansijske i ostale imovine i oduzimanjem vrednosti dugova.

 

Objavljena karta Evrope prikazuje srednju vrednost tog bogatstva po odrasloj osobi u pojedinoj državi izraženu u američkim dolarima, a karta je objavljena na portalu jakubmarian.com.

 

foto: Printscreen/ jakubmarian.com

Prema podacima sa karte od svih zemalja bivše Jugoslavije najbogatija je Slovenija, koja je otprilike 2,3 puta bogatija od Hrvatske. Na mapi se navodi da su podaci za BiH, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju slabijeg kvaliteta, pa ih treba uzeti sa rezervom.

 

Prema tim podacima, Srbija se nalazi na začelju po bogatsvu od svih zemlja bivše Jugoslavije, a Crna Gora je gotovo trostruko bogatija.

Što se pak tiče zemalja članica Evropske unije, Hrvatska je pri samom dnu po bogatstvu.

Island je najbogatiji prema ovoj mapi, dok je Ukrajina najsiromašnija.

 

Kurir.rs/ Index.hr

Foto: Printscreen/ jakubmarian.com

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...