(VIDEO) HRVAT KOJI JE ZADIVIO CIA: Istraživao je paranormalno, stao Rokfeleru na žulj i kopirao Teslino oružje
Foto: Youtube screenshot/CSIWEMBLEY

otkriveno

(VIDEO) HRVAT KOJI JE ZADIVIO CIA: Istraživao je paranormalno, stao Rokfeleru na žulj i kopirao Teslino oružje

Planeta -

Uporedo sa objavljivanjem do sada nedostupnih dokumenata CIA, britanski Dejlu mejl je javnosti predstavio i biografiju izraelskog medija Urija Gelera.

Geler se spominje u kontekstu programa Stargejt, istraživanja paranormalnih pojava kod ljudi. U toj biografiji se često spominje jedno ime. Gelera je, naime, u nekom zadimljenom telavivskom noćnom klubu otkrio dr. Andrija Puharić, saradnik CIA-e, kako navodi autor biografije.

Izraelac tada u svojoj zemlji nije bio nepoznat, ali ipak još daleko od slave koju će doživeti 80-ih. Na Puharića nije ostavio utisak, jer je je mislio da se radi o prevarantu koji i nije nešto posebno uverljiv u tome što pokušava.

Puharić se uverio kako Uri Geler ipak ima određene moći pa se sprijateljio sa njim ne bi li ga uverio da pođe u Ameriku na dalja testiranja ne znajući, međutim, da je Geler i dalje u kontaktu s izraelskim tajnim službama.

Medijum je svojim šefovima u Izraelu dojavio kako se ne osjeća najugodnije i da možda tamo izraelska reprezentacija ne bi trebala da ide na Olimpijadu u Minhen, stoji u ovoj biografiji. Nisu ga poslušali, usledila je jedna od najvećih tragedija Olimpijskih igara.

Geler je nakon toga pristaje da ode u Ameriku gde će u sklopu programa koji je obuhvatao i Stanford Instituteproći testove u kojima će Andriju Puharića uveriti kako je 'prava stvar' pa će mu Hrvat postati mentor.

Jednom kada je stigao s Puharićem u Ameriku, uspio je da uveri ne samo hrvatsko-američkog naučnika već i njegove kolege unutar CIA kako se sa njim može raditi i da u cijeli projekat treba uložiti i značajna sredstva.

Do kraja je Puharić ostao snažnim pokroviteljem Urija Gelera i njegovih sposobnosti, o tome napisao i knjigu u kojoj se mogu naći svakojake tvrdnje, pa i ona kako je Izraelac svoje sposobnosti dobio od – vanzemaljaca.

Puharić je tokom karijere registravao čak 56 patenata najrazličitijih namena.

Tu su inovativni slušni aparat koji je potpuno zaobilazi uvo kao slušni organ i uređaj koji je znatno poboljšavao učinak elektroterapije na mozak. Imao je više od 50 objavljenih radova, a bio je i član nekoliko uglednih organizacija.

U brojnim člancima u kojima se o njemu govori u danas popularnom Nju Sajentistu, često se kaže da je prava šteta što se nije koncentrisao na jedno znanstveno područje jer bi zasigurno briljirao.

Puharić je bio i veliki poštovalac Nikole Tesle. Tvrdio je kako je uspeo da ponovi njegov pokus sa skalarnim elektromagnetnim talasima za koje se držalo kako su osnova nečemu što se i danas naziva "Teslinim oružjem".

Bio je uvjeren kako je uticaj tog "oružja" prepoznao u svetu, između ostalog i u klimatskim poremećajima pa i legionarskoj bolesti, kako njime gotovo sigurno raspolažu Sovjeti. Stoga je patentirao i nekoliko uređaja koji uticaj tih talasa blokiraju.

Patentirao je Puharić preteču današnjih gorivnih ćelija, odnosno dobijanja molekula vodonika iz vode koji se onda koristi kao gorivo. Navodno je širenje te tehnologije, koja danas figurira kao moguća zamena za naftne derivate, onemogućio lično Dejvid Rokefeler.

Kurir.rs/Večernji list

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KAKO SMO PREVARILI NATO... Genijalna ideja naše vojske spasila avione i osramotila Alijansu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja