(VIDEO) AMERIKA OČEKUJE NOVI 11. SEPTEMBAR: Nema veze sa teroristima, već sa finansijskom kontrolom važne institucije
Foto: Reuters

teorija zavere

(VIDEO) AMERIKA OČEKUJE NOVI 11. SEPTEMBAR: Nema veze sa teroristima, već sa finansijskom kontrolom važne institucije

Planeta -

Ministarstvo odbrane započinje prvu finansijsku reviziju cele agencije u istoriji, kako su objavili zvaničnici Pentagona i time izazvali strah da je "novi 11. septembar“ na pomolu.

Prošlog puta kada su Pentagonu nedostajali trilioni dolara i bili suočeni sa vrlo oštrim finansijskim ispitivanjem, dogodio se 11. septembar.

Donald Ramsfeld je trebao da svedoči o 2,3 triliona koji su nedostajali pre Kongresa 13. septembra 2001. godine, međutim. Taj slučaj je stavljen na čekanje nakon napada 11. septembra.

Papirni trag je uništen kada je jedna strana Pentagona eksplodirala, a slučaj o 2,3 triliona dolara je gurnut pod tepih.

Premotajmo na 2017. godinu i sada je Pentagon još manje uračunljiv. Pentagon sada ne može da sračuna gubitak za 6,5 triliona, po izveštaju generalnog inspektora Ministarstva odbrane – što je uznemiravajuće, ne samo zbog očiglednog nedostatka odgovornosti i previda, već i zbog toga kada nestanu trilioni, oni uglavnom nestanu uz prasak.

Novi slučaj nestalih triliona i eksplozivna politička klima u SAD u 2017. je ostavila mnoge komentatore u strahu da će "nešto veliko opet da se desi“.

Kontrolor Ministarstva odbrane Dejvid L. Norkvist, i glavna potparolka Pentagona Dejna V. Vajt, su govorili tokom Pentagonove konferencije za štampu 7. decembra, gde su rekli da su primili obaveštenje generalnog inspektora Ministarstva odbrane da će finansijska revizija početi ovog meseca.

Kurir.rs/Yournewswire

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Evo ko je izneo šokantne tvrdnje da je radikal Spaho poslanicima podvodio prostitutke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track