GDE JE ONA STUDIRALA PRAVO: Nemačka advokatica branjenicima doturala drogu, ali to nije najgore
Foto: Profimedia

sada je na sudu

GDE JE ONA STUDIRALA PRAVO: Nemačka advokatica branjenicima doturala drogu, ali to nije najgore

Planeta -

Za nekoliko dana u Berlinu počinje suđenje advokatici Štefani B, koja je optužena za doturanje droge zatvorenicima i seksualne odnose s njima.

Tridesetdevetogodišnja žena će se sama braniti, jer su krivično i izvršno pravo njena specijalnost.

Protiv nje je prvo pokrenuta istraga zbog kršenja Zakona o lekovima u dva slučaja, ali je nakon toga optužena da je u Krivičnom sudu Moabit imala seks s nekoliko klijenata.

Kako prenosi Bild, javno tužilaštvo raspolaže dokazima u vidu video-snimka koji prikazuje advokaticu i zatvorenika u seksualnoj radnji.

Ona je optužena i da mu je u prostoriji od 14 kvadratnih metara dala Tilidin, analgetik koji se izdaje na recept. Ova supstanca je popularna na žurkama, jer izaziva euforična raspoloženja i daje osećaj moći.

Kako se navodi u optužnici, Tilidin je trebalo da služi za preprodaju "u svrhu sticanja dobiti”. Zbog toga je advokatica zatvoreniku (37), koji je takođe optužen, prvi put dala pet tableta, a drugi put još 15.

Advokaticu i njenog klijenta prijavio je drugi zatvorenik. Štefani B. preti novčana ili kazna zatvora do tri godine. Ukoliko bude osuđena na više od godinu dana, može da izgubi advokatsku licencu.

Kurir.rs/welt.de

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Evo ko je izneo šokantne tvrdnje da je radikal Spaho poslanicima podvodio prostitutke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track