(VIDEO) RODBINA NESTALIH MORNARA ŠOKIRA: Argentinsku podmornicu jurio helikopter velike sile!
Foto: EPA

poslednje poruke mornara

(VIDEO) RODBINA NESTALIH MORNARA ŠOKIRA: Argentinsku podmornicu jurio helikopter velike sile!

Planeta -

Ministarstvo odbrane Argentine je negiralo tvrdnje da helikopter britanske kraljevske mornarice proganjao podmornicu kada je nestala.

Džesika Medina, sestra jednog od 44 nestalih mornara, Roberto Daniela Medina, tvrdi da je od svog brata primila "čudnu" poruku nekoliko dana pre poslednje poznate komunikacije iz podmornice. U poruci Vatsap rečeno je da je podmornica ARA San Juan putovala blizu Folklandskih ostrva - a da je helikopter kraljevske mornarice pokušao da ih prati. "U ponedeljak nas je tražio engleski helikopter, a juče su to bili Čileanci, puno se događalo." Džesica je izjavila novinarima La Gasete iz Argentine da su mnoge druge porodice drugih nestalih članova posade dobijale i izveštaje svojih najbližih da su bežali od britanskog helikoptera u vreme njihovog nestanka.

"Bila je čudna poruka u kojoj nam je rekao da je britanski helikopter i čileanski brod jurio", kaže Džesika. Nna je rekla da je podmornica plovila blizu Folklanda 3. novembra, što je uznemirilo britansku mornaricu koja je počela da traži plovilo.

Bratovu poruku nije prenela nadležnimm odmah jer se nije soćala dobro.

Međutim, ona je sad javno objavljuje poruku kako bi se mogla uključiti u saveznu istragu o nestanku na čelu sa saveznim sudijom Marta Janez. Portparol Ministarstva odbane je demantovao njenu izjavu: "Ova priča je potpuno neistinita". Kurir.rs/Dejli mejl

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track