Najnovije vesti

(VIDEO) DOKTOR NAPRAVIO OSMORO DECE PACIJENTKINJAMA: Pomagao im u klinici, a sada će se izvući zbog ovoga
Foto: Video screenshot/NBC News

kakva pravda

(VIDEO) DOKTOR NAPRAVIO OSMORO DECE PACIJENTKINJAMA: Pomagao im u klinici, a sada će se izvući zbog ovoga

Planeta

Doktor Donald Klajn (77), lekar za plodnost iz Indijane, koristio je svoju spermu da oplodi desetine pacijentkinja bez njihovog pristanka, ali zbog nagodbe neće provesti ni jedan dan u zatvoru.

On je optužen da je otac najmanje osmoro dece sa različitim ženama koje su bile njegove pacijentkinje u 1970-tim i 1980-tim godinama. Ali, veruje se da je moguće da ima više od 20 dece, javlja Dejli Njuz.

Klajn, koji je danas u penziji, pojavio se u četvrtak u sudnici i priznao da je lagao u istrazi.  Nije optužen za oplođivanje žena svojom spermom zato što - ne postoji zakon protiv toga.

Sumnja u bivšeg lekara za plodnost počela je 2015. godine kada je kod jednog od dece otkriveno osam DNK podudarnosti nakon što je napravilo test u genetičkoj kompaniji '23AndMe'.

Uputili su ga na Kliniku za plodnost u Indijanapolisu u kojoj je radio Klajn.

Budući da se tada upotrebljavala 'živa' sperma, umesto smrznutih uzoraka, postavilo se pitanje ko je bio svaki put u blizini da bi mogao imati toliko dece.

Kad su mu prvi put istražitelji prišli, Klajn je tvrdio da nema veze s tim. Međutim, DNK dokazi pokazali su suprotno pa je Klajn priznao je da je upotrebljavao svoju spermu, i to svaki put kada bi donor bio nedostupan.

Tužioci tvrde da je Klajn 'upotrijebio' svoju spermu do čak 50 puta.

Klajn je priznao krivicu za dve tačke ometanja pravde, pa je osuđen na godinu dana zatvora, ali je sve suspendovano zbog nagodbe, što znači da neće ići u zatvor. Ne samo da je izbegao zatvor, već neće biti ni na uslovnoj.

Kurir.rs/Dejli njuz

Foto: Screenshot

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: HRVATIMA PRETI 12 GODINA ROBIJE? Tužilaštvo odlučuje šta će biti sa huliganima sa derbija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...